سلامت خانواده

حرام خواری جرم مستقل و فروش مال حرام جرم تجاری است اخبار ایران و جهان

سلامت جو، از ظاهر غذاهای ممنوعه گوشتی در لیست اسنپ ​​فود و مدتی است که منوی رستوران های معروف تغییر کرده است و در آن زمان اتحادیه رستوران داران، سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت و سازمان حلال مسئولیت این موضوع را به عهده گرفتند. سازمان دامپزشکی

برخی از این غذاها به طور موقت از فروش آنلاین حذف شدند، اما طولی نکشید که شاهد بازگشت بسیاری از آنها بودیم. به خصوص در شمال و غرب تهران، بسیاری از رستوران ها این غذاها را دوباره در منوی خود وارد کرده اند و حتی برای کاهش توجه عموم از نام های مختلفی استفاده می کنند. به عنوان مثال، “کرب.”“یا”خرچنگ“به جای خرچنگ و”کالاماریبه جای ماهی مرکب استفاده می شود.

در همین رابطه محسن طاهری جبلی حقوقدان، حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وقتی گوشت حرام به مردم داده می شود ممکن است فرآورده ای باشد که ذاتاً حرام باشد. به عنوان مثال، گوشت خرچنگ، گوشت خوک، اختاپوس یا گوشتی که متعلق به یک مرده است ذبح این کار را نکرده اند و این مرتکب فعل حرام است. اصولاً اگر شخصی از مقرراتی که معنای بهداشتی دارد تخلف کند، یعنی گاو مریض را ذبح کند و بفروشد یا به هر دلیل شرعاً ذبح نشده باشد، چنین مشکلی جنبه بهداشتی دارد و سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت مسئول نظارت بر این کار هستند. و در صورت مشاهده چنین موردی مراتب را به نهادهای قانونی ذیربط اطلاع دهند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: فروشنده این گونه گوشت ها و خریدار آن مخالفتی ندارند زیرا با علم خود این کار را انجام داده اند. وقتی گوشت حرام مانند گوشت خوک خریداری می شود، هیچ نهادی برای رسیدگی به آن وجود ندارد، حتی به دلیل گرانی آن، امکان اعتراض وجود ندارد زیرا مصرف این گوشت حرام است.

این وکیل دادگستری گفت: مقوله نظارت عمومی توسط دادستان یا مدعی است مشترک انجام می شود که وظایف متعددی دارد از جمله اینکه وقتی متوجه شد در جایی مقررات نقض شده و مواردی که قانون پیش بینی کرده رعایت نمی شود، باید مستقلاً جرم را اعلام کند، بنابراین برای دادستان تکلیف مستقلی وجود دارد. در این رابطه

حرام خوردن جرم مستقل و فروش مال حرام جرم تجاری است

طاهری جبلی بیان کرد: اگر قاضی در رسیدگی به پرونده ای متوجه وقوع جرم شود، وظیفه دارد جرم را اعلام کند. و دادستان پس از اعلام جرم از سوی قاضی می تواند موضوع را پیگیری کند.

این وکیل دادگستری افزود: هر یک از رابطین قضایی یعنی پلیسافسر عمومی) اگر متوجه چنین چیزی شد، وظیفه دارد اطلاع دهد. معنی از افسر سازمان غذا و دارو در امور مربوط به حیطه وظایف خود ویژه است افسر خاص هستند یعنی باید مستقلاً اعلام جرم کنند. در صورت اطلاع از چنین حادثه ای باید با اعلام آن به موضوع رسیدگی شود. بنابراین اگر شخصی بگوید به ما مربوط نیست، اساساً از وظیفه خود تخلف کرده است.

وی افزود: در قانون به صراحت آمده است که هر فردی که افسر مخصوص قوه قضائیه است در حدود وظایف خود در صورت اطلاع از جرم وظیفه دارد آن را به دادستان اعلام کند. کسانی که مسئولیت داشتند یا توجیه نشدند یا اطلاعات کافی ندارند و نمی دانند که چنین وظیفه مستقلی دارند و اگر اعلام نکنند مجرم محسوب می شوند.

طاهری جبلی در خصوص مجازات گفت: در قانون مجازات چنین عملی «ارتکاب فعل حرام» است. هر کس هر کار حرامی انجام دهد دادن می تواند مشمول مجازات بودن به عبارت دیگر اگر کسی باشد روند اگر مرتکب فعل حرام شود مشمول مجازات شرعی است خواهد بود مثلاً زنای او یکی جنایت مستقل و فروش اجناس حرام نیز جنایت «کسب و کار” است از اصطلاحات علم حقوق است و به معنای انجام عملی است که همراه با تشخیص جرم یا گناه بودن آن عمل باشد.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه ارتکاب فعل حرام عنوان مجرمانه رایج است و در قوانین ما نیز به آن استناد می شود، گفت: به نظر من این موضوع بسیار است. مهم است نه تنها به عنوان اعمال حرام، بلکه کالاهایی نیز وجود دارد الکل، فقط به این دلیل که شخصی است مسکرات مصرف کنند مرتکب جنایت شد و برای آن ما قانون خاصی داریم. اما مواردی نیز وجود دارد دارند که مسکر محسوب نمی شوند اما حرام هستند و از این جهت ما مجازات مستقل نداریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا