چگونه مکمل خانگی بدنسازی درست کنیم؟
با دیدن قیمت های نجومی مکمل ها به فکر ساختن مکمل های خانگی در خانه افتاده اید؟
در مفید بودن مکمل های بدنسازی شکی نیست و همه می دانند که به راحتی می توان کمبود پروتئین و ویتامین های مورد نیاز را از طریق مکمل ها جبران کرد و این مقدار را افزایش داد. بنابراین ایده ساخت مکمل در خانه دور از ذهن نیست و می توان آن را با مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد، آشتی داد.
کافی است دستورالعمل ها و مقادیر مورد نیاز این کار را بدانید تا بتوانید یک مکمل خانگی درست کنید. در این مقاله طرز تهیه مکمل های بدنسازی معروف از ویتامین را در خانه به شما آموزش می دهیم.
فواید ساخت پودر یا مکمل های پروتئینی در خانه چیست؟
یکی از نگرانی های ورزشکاران تقلبی بودن مکمل یا عدم کیفیت مواد تشکیل دهنده مکمل و تاثیر بر سلامتی آنهاست. تهیه و ساخت مکمل های خانگی می تواند مزایا و فواید مختلفی داشته باشد. در این قسمت در مورد فواید ساخت مکمل های خانگی صحبت خواهیم کرد.
1. شناخت مواد تشکیل دهنده
یکی از اصلی ترین مزایا و مزایای تهیه پودر پروتئین در خانه این است که شما از مواد تشکیل دهنده آن آگاهی کامل دارید. شما دقیقا می دانید که چه چیزی را در ترکیب خود قرار می دهید، و هیچ قند، پودر متفرقه یا مواد مصنوعی به مکمل های خانگی شما اضافه نمی شود. در عوض، شما یک پودر پروتئین خالص و سالم دارید.
2. شخصی سازی شده
اینکه بتوانید پودر پروتئین یا مکمل خود را با توجه به نیاز، سلیقه و ترجیحات شخصی خود بسازید، مزیت بسیار مهم و ویژه ای است. شما می توانید پروتئین پایه را خودتان انتخاب کنید (مثلا آب پنیر یا کراتین و غیره)، طعم ها و مواد افزودنی را با توجه به ذائقه خود اضافه کنید.
برای مثال اگر به لاکتوز حساسیت دارید و استفاده از یک ماده غذایی برای شما ممنوع است، می توانید به راحتی این مواد را در مکمل خود قرار دهید و مکمل خود را تهیه کنید.
3- اقتصادی بودن
مکمل های پروتئینی تجاری بسیار گران هستند و برای خرید آنها باید پول زیادی خرج کنید. ساختن پودر پروتئین خود در خانه در دراز مدت باعث صرفه جویی در هزینه شما می شود زیرا مواد تشکیل دهنده را به صورت عمده خریداری می کنید و هزینه نام تجاری را حذف می کنید.
نکاتی در مورد ساخت مکمل های خانگی
تهیه پودر پروتئین یا مکمل در خانه بسیار ساده است، اما نکات مهمی وجود دارد که باید در نظر داشت. رعایت این نکات به شما کمک می کند تا یک مکمل خانگی مفید و موثر تهیه کنید و زودتر و بهتر به نتیجه دلخواه خود برسید.
پایه پروتئینی خود را با دقت انتخاب کنید!
منبع پروتئینی را انتخاب کنید که نیازهای غذایی شما را برآورده کند. گزینه ها شامل پروتئین آب پنیر و کراتین، گزینه های پروتئین گیاهی مانند پروتئین نخود یا برنج یا ترکیبی از منابع مختلف است. توجه داشته باشید که پودرهای پروتئینی اغلب حاوی پروتئین کامل نیستند.
با اضافه کردن طعم، مکمل خود را خوشمزه کنید!
طعم دهنده های طبیعی مانند پودر کاکائو، عصاره وانیل یا ادویه جات را برای افزایش طعم اضافه کنید. حتی می توانید ارزش غذایی مکمل خانگی خود را با ترکیب موادی مانند دانه کتان، دانه چیا یا پودر سبزیجات افزایش دهید.
از آسیاب با کیفیت استفاده کنید!
از مخلوط کن یا غذاساز با کیفیت استفاده کنید که مواد شما را به صورت پودر در می آورد. نباید هیچ توده یا بافت زبری در مکمل شما وجود داشته باشد. زیرا جدا از طعم بد مکمل ممکن است باعث خراب شدن مکمل خانگی شما شود.
مکمل را به درستی ذخیره کنید!
پودر پروتئین خانگی خود را در یک ظرف در بسته قرار دهید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا تازه بماند. حتی یک قطره آب هم نباید داخل قوطی ریخت.
طرز تهیه انواع مکمل های خانگی
به مهم ترین قسمت مقاله رسیدیم. در این قسمت دستورالعمل یا طرز تهیه چندین مکمل خانگی مفید و موثر را به شما آموزش می دهیم.
مکمل خانگی او
البته مکملی که در خانه با دست تهیه می کنید نمی تواند میزان پروتئین موجود در مکمل های موجود در بازار را جبران کند و جای آن را بگیرد، اما اگر قصد دارید از مکمل های آماده استفاده نکنید، این ماده سالم و مناسب خواهد بود. گزینه ای برای دریافت پروتئین .
طرز تهیه
- حتما می دانید که مکمل او از شیر و لبنیات به دست می آید. بنابراین در مرحله اول و قبل از شروع به ساخت مکمل، باید لبنیات مانند ماست را تهیه کنید تا به مرحله بعد بروید.
- یک الک تمیز را روی یک کاسه یا قوطی خالی قرار دهید.
- یک تکه پارچه تمیز و نازک (ترجیحا پارچه پنیری) داخل الک پهن کنید. اگر چنین پارچه ای ندارید می توانید از یک حوله دو لایه برای صاف کردن ماست استفاده کنید.
- یک سطل ماست را روی پارچه بریزید. یک تکه پلاستیک روی در ظرف و یک الک بگذارید و یک شب یا حداقل 8 ساعت در یخچال قرار دهید.
- صبح روز بعد ظرف را از یخچال خارج کرده و پلاستیک را از ظرف باز کنید. مایع سفیدی که در داخل پارچه جمع شده و شبیه پنیر است با پنیری که در صبحانه می خورید تفاوتی ندارد و به پنیر ماست معروف است، اما مهمتر از همه این است که آبی است که از الک رد شده و در آن جمع شده است. ظرف این آب زرد، ماده ای است که به پروتئین آب پنیر معروف است.
- نکته: پروتئین آب پنیری که تهیه کردید را در عرض ۱ یا ۲ روز استفاده کنید تا خراب نشود.
- هشدار: اگر به شیر یا محصولات لبنی حساسیت دارید، منابع غیر لبنی را برای پروتئین خود انتخاب کنید.
مکمل کازئین خانگی
طرز تهیه
- پروتئین کازئین نیز یکی از محصولاتی است که می توانید از شیر دریافت کنید. در نتیجه در اولین قدم برای تولید این مکمل باید شیر بخرید. درصد چربی شیر کاملا اختیاری است و درصد خاصی را توصیه نمی کنیم.
- تابه ای را روی گاز بگذارید و شیر را داخل تابه بریزید. اجازه دهید شیر خوب گرم شود، نیازی به گرم کردن شیر نیست، فقط گرم کردن کافی است. پس از گرم شدن آرام، در حالی که شیر را هم می زنید، سرکه را اضافه کنید. کم کم تکه های کازئین روی شیر ظاهر می شود.
- حالا در این مرحله باید محلول شیر-سرکه را جدا کنید. برای این کار از فیلتر کاغذی تمیز قهوه استفاده کنید و خواهید دید که کازئین داخل فیلتر باقی می ماند و شیر از صافی عبور می کند.
- اگر می خواهید کازئین شما از مایع به پودر تبدیل شود. پروتئین کازئین را در مخلوط کن بریزید و مقدار کمی آب اضافه کنید (میزان آبی که اضافه می کنید بستگی به مقدار کازئین تولید شده دارد).
- پس از اینکه مخلوط را به خوبی در مخلوط کن مخلوط کنید. یک بار دیگر مخلوط را از فیلتر قهوه رد کرده و در جای گرمی قرار دهید تا خشک شود. فرآیند خشک کردن کازئین ممکن است تا 72 ساعت طول بکشد. پس از خشک شدن کازئین، آن را بکوبید یا رنده کنید تا به شکل پودر کازئین درآید.
مکمل گیاهی خانگی
شاید شما علاقه ای به مصرف پروتئین های حیوانی نداشته باشید و بخواهید یک مکمل گیاهی خانگی درست کنید.
عناصر
- پروتئین شاهدانه: 1 فنجان
- استویا (شیرین کننده بدون کالری): ½ قاشق چایخوری
- جلبک کلرلا: ½ قاشق چایخوری
- پودر وانیل: 4 قاشق چایخوری
- دانه کتان: 1 فنجان
- خرنوب (نوعی گیاه دارویی): ½ فنجان
- کاکائو: ½ فنجان
- گیاه ماکا (از خانواده کلم بروکلی): ¼ فنجان
طرز تهیه
- همه پودرها را در مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط کاملا پودر شود.
- سپس مخلوط به دست آمده را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر نگهداری کنید.
هر وعده از این پودر پروتئین دست ساز 275 کالری، 6 گرم شکر، 9 گرم فیبر، 12 گرم پروتئین، 22 گرم کربوهیدرات و 16 گرم چربی خواهد داشت.
چگونه مکمل خانگی خود را طعم دار کنیم؟
بیشتر پودرهای پروتئینی تجاری طعم دار هستند. بسیاری از آنها با اسانس های مصنوعی یا شکر طعم دار می شوند، که خوب، خیلی سالم نیستند. اما وقتی می خواهیم مکمل خانگی درست کنیم باید خوشمزه باشد تا بتوانیم آن را بخوریم. مگه نه؟
یک راه خوب برای خوشمزه کردن مکمل های خانگی ما پودر کاکائو است. کاکائو خالص نه تنها طعم و بوی خوبی به مکمل ما می دهد، بلکه حاوی پروتئین نیز می باشد! چی بهتر از این؟! همچنین دارچین یکی دیگر از گزینه های بسیار خوب است زیرا طعم بسیار قوی دارد. اما مراقب باشید زیاد از آن استفاده نکنید.
یکی از نکات مثبت تهیه مکمل های خانگی در منزل است. افزودن طعم های مورد علاقه خود به این پودرهای پروتئینی یک امر مسلم است. می توانید طعم وانیل، شکلات یا میوه های مختلف را به شکل عصاره مایع به مکمل خود اضافه کنید تا طعم دلخواه خود را به دست آورید.
حرف پایانی
تهیه و ساخت مکمل های بدنسازی در منزل امکان پذیر است. هزینه این مکمل ها کمتر از مکمل های موجود در بازار است. علاوه بر این، مواد تشکیل دهنده آن را می دانید و می توانید با توجه به شرایط خود مکمل خود را تهیه کنید. در این مقاله طرز تهیه چند مکمل خانگی را آموزش دادیم.
منبع: اسموتی به دست می آورد
منبع:سلامت جو