کدام رب سالم تر است؛ رب خانگی یا صنعتی؟
به گزارش خبرآنلاین، الهه عسکری گفت: رب گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم در صنایع غذایی است که در خانه نیز تولید می شود.
ایسنا نوشت: وی افزود: در رب گوجه فرنگی صنعتی به دلیل فرآیند تبخیر در خلاء که شرایط فشار کم و در نتیجه دمای پایین را فراهم می کند، ویژگی های رنگ و طعم آن بهتر حفظ می شود.
عضو هیئت علمی و کارشناس بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در تولید رب گوجه فرنگی خانگی با فشار اتمسفر آب از پوره گوجه فرنگی خارج می شود که تبخیر را مشکل می کند و نیاز به زمان پخت طولانی دارد.
عسگری افزود: گاهی رب گوجه فرنگی خانگی با قرار گرفتن پوره در معرض نور خورشید به دست می آید. رب گوجه فرنگی خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می شود.
این کارشناس یادآور شد: حرارت دهی طولانی مدت در فرآیند تولید رب گوجه فرنگی خانگی ممکن است میزان لیکوپن، ویتامین C، ارزش آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را کاهش دهد.
این دکترای تخصصی بهداشت گفت: رب گوجه فرنگی صنعتی دارای ریزمغذی هایی مانند آنتی اکسیدان، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی بیشتر از رب گوجه فرنگی خانگی است.
وی گفت: علاوه بر این به دلیل اینکه رب صنعتی دارای PH اسیدی است، پاستوریزه و حاوی نمک است، بنابراین نیازی به نگهدارنده ندارد.
عسگری تصریح کرد: به طور کلی به نظر می رسد رب گوجه فرنگی استاندارد (غیر تقلبی) برای سلامتی بیشتر از رب خانگی مناسب است.
۴۷۴۷
منبع:خبرآنلاین