با مصرف این غذاها کبد را تقویت کنید
به گزارش خبرآنلاین از سلامت نیوز، در ادامه این مطلب به معرفی ۴ مورد از بهترین سبزیجات برای کبد می پردازیم که عبارتند از:
1. چغندر
برخی از افراد با طعم «خاکی» چغندر مشکل دارند و می توان گفت که خوردن چغندر به مذاق هرکسی خوش نمی آید، اما چغندر به عنوان یکی از مواد غذایی سرشار از مواد مغذی به تقویت سلامت کبد کمک می کند. همچنین مطالعات نشان داده است که آب چغندر خانگی می تواند برای حفظ سلامت کبد و پیشگیری از بیماری ها مفیدتر از خود این سبزی باشد. این نوشیدنی غنی حتی از کبد در برابر برخی مواد سرطان زا محافظت می کند.
برخی از آنتی اکسیدان های موجود در چغندر یا چغندر که بتالین نامیده می شوند، دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطان هستند. توجه داشته باشید که این مزیت مهم فقط در چغندر قرمز یافت می شود و سایر انواع چغندر مانند چغندر سفید حاوی این سطح از ترکیبات آنتی اکسیدانی نیستند.
2. کلم بروکلی
همه انواع سبزیجات برای سلامتی مفید هستند، اما برخی از ترکیبات مغذی موجود در سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی فواید بیشتری برای حفظ سلامت کبد دارند. مطالعات اولیه محققان نشان می دهد که مصرف بروکلی باعث بهبود شاخص های مثبت کبد و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب می شود. البته هنوز مکانیسم دقیق این تاثیر توسط محققان تایید نشده است، اما ترکیبات موجود در بروکلی نقش مهمی در این تاثیر دارند.
3. کلم بروکسل
یکی دیگر از سبزیجات چلیپایی کلم بروکسل نام دارد که در سال های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. در حالی که کلم بروکسل می تواند سیستم گوارشی را تقویت کند و مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی را برای بدن فراهم کند، همچنین حاوی ترکیبات گیاهی خاصی است که ثابت شده است عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
یکی از مطالعات در این زمینه نشان می دهد که مصرف خام کلم بروکسل به افزایش سطح آنزیم های سم زدایی در کبد و ریه ها کمک می کند. البته کلم بروکسل پخته هم چنین تاثیری دارد اما با تاثیر کلم بروکسل خام قابل مقایسه نیست. گلوکوزینولات ها ترکیبات خاصی در سبزیجات چلیپایی هستند که در واکنش های آنزیمی نقش دارند و می توانند ترکیبات سرطان زا را از بدن خارج کنند.
4. سبزیجات برگ دار
کلم پیچ و اسفناج که از گروه سبزیجات برگ دار هستند در افزایش سلامت عمومی بدن از جمله سلامت کبد بسیار موثر هستند. سبزیجات برگ دار سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند و از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
همچنین مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف اسفناج خام به کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک می کند و هر چه بیشتر اسفناج در یک رژیم غذایی معمولی مصرف شود، این خطر بیشتر کاهش می یابد. با این حال، محققان می گویند هنوز شواهدی مبنی بر موثر بودن اسفناج پخته شده در کاهش خطر کبد چرب پیدا نکرده اند.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین