سلامت خانواده

دلیل درجه بندی گوشت مرغ با علامت +A و A و B چیست؟

فاخره بهبهانی: شاید روی بسته بندی نایلونی جوجه های موجود در بازار علائمی مانند +A، A و B را دیده باشید، اما ندانید این نشانه ها چه معنایی دارند و چه پیامی را منتقل می کنند.

دکتر حمید خسروی با اشاره به اینکه گوشت مرغ یکی از منابع پروتئینی باکیفیت، کم چرب و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که مصرف آن به دلیل کم بودن اسیدهای چرب اشباع بیشتر از گوشت قرمز توصیه می شود. می گوید: مرغ به دلیل داشتن مواد مغذی و رطوبت زیاد، امکان رشد میکروارگانیسم های مختلف به ویژه باکتری ها و ویروس های بیماری زا در آن بسیار زیاد است. به طوری که اگر در شرایط دمایی خارج از یخچال قرار گیرد در مدت زمان کوتاهی فساد آن شروع می شود. در واقع کیفیت این محصول در درجه اول به پرورش طیور بستگی دارد. در کشتارگاه علاوه بر رعایت بهداشت محیط، نکاتی مانند شرایط کشتار، عدم ایجاد استرس، نحوه جداسازی احشاء و احشاء، نظافت و در نهایت خنک سازی و بسته بندی و … بسیار حائز اهمیت است.

شرکت های مختلف در تلاش هستند تا با استفاده از فناوری های بهتر و به روزتر، شرایط کشتار را بهبود بخشند و گوشت مرغ را با دقت بیشتری تمیز کنند. همچنین از تجهیزات بهتر و قوی تری برای افزایش سرعت سرد شدن گوشت استفاده می کنند و قسمت مرکزی گوشت را در سریع ترین زمان ممکن خنک می کنند و به دمای مطمئنی می رسند. آگاهی مصرف کننده از سطح فناوری و امکانات تولیدکننده، تنها از طریق درج در برچسب محصول امکان پذیر است و مبنای این سطح بندی و درجه بندی توسط سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت تعیین می شود.

معیارهای اصلی درجه بندی جوجه ها

کشتارگاه هایی که از تجهیزات پیشرفته ای مانند دستگاه های پرکن و تخلیه خودکار و سیستم های شستشوی پیشرفته استفاده می کنند و از چیلرهای آب سرد و هوای سرد برای خنک سازی سریع لاشه ها پس از کشتار با کاهش سریع دمای لاشه برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها و اصول پیش و پس از کشتار استفاده می کنند. -بازرسی های بهداشتی کشتار و استفاده از تجهیزات ضد عفونی برای اطمینان از کیفیت نهایی محصول مرغ با کیفیت بهتر و استاندارد بالاتر را ارائه می دهد.

ویژگی های دسته های A+، A و B

کشتارگاه ها به سه دسته A+، A و B طبقه بندی می شوند و ملاک اصلی داشتن خط اتوماتیک است. کشتارگاه هایی که خط اتوماتیک ندارند و به صورت دستی انجام می شود در گروه ب قرار می گیرند، مرغی که با دست کشتار می شود، روده ها و اندام های داخلی مرغ مانند ریه، نای و مری در لاشه باقی می مانند. اما کشتارگاه هایی که خط اتوماتیک دارند در گریدهای A و A+ طبقه بندی می شوند و کلیه روده ها و احشاء به طور کامل تخلیه می شوند با این تفاوت که در گرید A+ جوجه ها با چیلرهای هوا هستند که سرعت خنک کنندگی بالایی دارند و روش های شستشو و ضد عفونی دارند. خطوط با تکنولوژی پیشرفته انجام می شود و به طور کلی وزن جوجه کنترل شده و حداکثر 2200 گرم می باشد. اما در گرید A از چیلر آبی استفاده می شود که سرعت خنک سازی کمتری برای گوشت مرغ دارد.

این رتبه بندی ها به مصرف کنندگان کمک می کند تا محصولات باکیفیت و ایمن را با دانش بیشتر انتخاب کنند و از استانداردهای لازم اطمینان حاصل کنند.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا