فواید شگفت انگیز روغن کنجد برای سلامتی
به گزارش خبرآنلاین، هنگام پختن غذا اغلب به دنبال روغن هایی می گردیم که بتوانند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کنند. در حالی که روغن زیتون همیشه بهترین است، روغن های پخت و پز دیگری نیز وجود دارند که می توانند معجزه کنند.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: روغن کنجد یکی از گزینه های انتخابی است که طعمی غنی دارد و در عین حال فواید متعددی برای سلامتی دارد. این روغن از گذشته در غذاهای ایرانی به خصوص در انواع نذورات و شیرینی ها و نان های ایرانی، آسیایی و خاورمیانه ای استفاده می شده است و بسیار سالم به شمار می رود. دانه کنجد سرشار از مواد مغذی است و این روغن سرشار از اسیدهای چرب ضروری، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است. استفاده از آن چند بار در هفته هنگام آشپزی فواید سلامتی مختلفی را به همراه دارد. اگر می خواهید با کاربردها و فواید روغن کنجد آشنا شوید، این مقاله را بخوانید.
منبع خوب چربی های سالم: این روغن سرشار از چربی های اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا 6 است. از سلامت قلب پشتیبانی می کند و به طور طبیعی در فرآیندهای خود عمل می کند. از آنجایی که روغن های دیگر از رشد کلسترول خوب بیشتر حمایت می کنند، جایگزینی آنها در برخی از غذاهای پخته شده با روغن کنجد برای بدن مفید است زیرا حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است.
سرشار از آنتی اکسیدان: روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدان های خاصی مانند سزامول و سزامینول است که تصور می شود استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهند. استرس اکسیداتیو باعث آسیب سلولی، التهاب و افزایش خطر بیماری های مزمن می شود. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی شما دوز طبیعی آنتی اکسیدان را فراهم می کند که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و به سلامت طولانی مدت کمک می کند.
سلامت استخوان ها را تقویت می کند: روغن کنجد حاوی تمام مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، روی و مس است که برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری هستند. افزودن روغن کنجد به رژیم غذایی یک یا دو بار در هفته ممکن است با افزایش تراکم استخوان به تقویت استخوان ها کمک کند، که ممکن است برای افرادی که نگران پوکی استخوان یا ضعیف شدن استخوان های مرتبط با افزایش سن هستند، مفید باشد.
کمک به سلامت پوست و مو: روغن کنجد، سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب، پوست را از داخل تا مو تغذیه می کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این روغن به نرم شدن پوست شما و محافظت از آن در برابر عوامل محیطی و جلوگیری از علائم مختلف پیری کمک می کند. بنابراین استفاده منظم از روغن کنجد در هنگام پخت و پز می تواند به حفظ خاصیت ارتجاعی و سلامت پوست و همچنین بهبود سلامت مو در کنار درخشندگی طبیعی کمک کند.
کمک به هضم: روغن کنجد به هضم غذا کمک می کند و سلامت روده را حفظ می کند. روغن کنجد حاوی چربی های خوبی است که به تحریک تولید صفرا و تجزیه ویتامین های محلول در چربی کمک می کند و جذب آنها را برای بدن آسان تر می کند. اگر چند بار در هفته روغن کنجد را همراه با وعده های غذایی مصرف کنید، این مزیت گوارشی می تواند برای هضم راحت تر و جذب مواد مغذی عالی باشد.
به طعم اضافه می کند: یکی از رایج ترین دلایل محبوبیت روغن کنجد در پخت و پز این است که بدون غلبه بر سایر مواد، طعم را اضافه می کند. طعم آجیلی و معطر آن مکمل طیف گسترده ای از غذاها، از سیب زمینی سرخ شده تا سبزیجات بوداده است. این توانایی پنهان روغن کنجد غذا را خوشمزه تر می کند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین