تاثیر مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بر سطح قند خون و کنترل وزن
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، ثابت نگه داشتن سطح قند خون و حتی مدیریت وزن بسیار مفید است. میزان فیبر توصیه شده برای بزرگسالان بر حسب سن و جنسیت متفاوت است، به طوری که آقایان به حدود ۲۸ تا ۳۴ گرم فیبر در روز و خانم ها به ۲۲ تا ۲۸ گرم از آن نیاز دارند، در ادامه به معرفی و بررسی غذاهای غنی از فیبر می پردازیم.
نخود سبز
نخود سبز سرشار از فیبر است، به طوری که یک فنجان نخود سبز پخته شده حاوی حدود 8.8 گرم فیبر، ویتامین و پروتئین است که آن را به یک مکمل غذایی عالی تبدیل می کند.
عدس
یک فنجان عدس پخته شده حاوی 7.8 گرم فیبر و پروتئین بالایی است که برای سلامت قلب مفید است و باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنیم و در نتیجه به کنترل وزن کمک می کند.
نخود فرنگی
یک فنجان نخود پخته حاوی 6.3 گرم فیبر است و این غذا نه تنها به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند، بلکه پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می کند.
لوبیا
لوبیا یکی دیگر از حبوبات غنی از فیبر است که تنها در نصف فنجان حدود 5.7 گرم فیبر دارد. این ماده غذایی به کاهش سطح کلسترول مضر در خون کمک می کند و برای سلامت قلب مفید است.
تمشک
توت ها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود معروف هستند، اما حاوی فیبر زیادی نیز هستند، به عنوان مثال، فیبر زیادی در تمشک وجود دارد، یک فنجان از این میوه حاوی حدود هشت گرم فیبر است.
سیب
یک سیب متوسط حاوی حدود 4.8 گرم فیبر است، بیشتر فیبر این میوه در پوست آن است، بنابراین خوردن یک سیب با پوست یک راه ساده برای افزایش مصرف فیبر است.
کدو تنبل
کدو تنبل یک منبع عالی از فیبر است، با حدود هفت گرم فیبر در یک فنجان، و گنجاندن کدو تنبل در رژیم غذایی شما راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر است.
کلم بروکلی
بروکلی منبع بسیار خوبی از فیبر است، حدود 5.2 گرم فیبر در یک فنجان بروکلی پخته شده وجود دارد که به هضم غذا کمک می کند و سلامت قلب را بهبود می بخشد.
دانه چیا
دانه چیا فیبر زیادی دارد و تنها یک قاشق غذاخوری از آن حاوی حدود 4.1 گرم فیبر است و به طور قابل توجهی به بهبود فرآیند هضم کمک می کند.