روغن حیوانی یا گیاهی؛ کدام یک برای سلامتی بهتر است؟
به گزارش خبرآنلاین، امروزه به دلیل شیوع روغن های ناسالم در برنامه غذایی روزانه، انواع بیماری های صعب العلاج در جامعه شیوع پیدا کرده است و تا زمانی که استفاده از این روغن ها ادامه داشته باشد، سلامت انسان محقق نمی شود.
از آنجایی که روغن سالم و شفاف باعث افزایش سطح سلامتی انسان می شود و او را از بیماری های مختلف در امان نگه می دارد. انتخاب روغن مناسب برای استفاده روزانه در رژیم غذایی بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی و سلامت افراد دارد.
حال سوال این است که بین روغن های گیاهی و حیوانی موجود در بازار کدام یک برای خانواده ها مناسب تر و سالم تر است؟
یک متخصص تغذیه در استان کردستان به تشریح این موضوع پرداخت و گفت: یکی از سوالات متداول بیماران به این کلینیک این است که در برنامه غذایی خود از چه مواد مغذی استفاده می کنیم که به بدن ما آسیبی نمی رساند؟ این به طور کلی پیشنهاد من به این گروه از مراجع به مصرف کنندگانی است که گیاهان آب مصرف می کنند.
نازیلا درویشی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر بخواهیم بررسی کنیم که بین روغن محلی «دنبه یا پیه حیوانی» و روغن نباتی مایع کدام یک برای سلامتی ما بهتر و مفیدتر است، قطعا روغن نباتی مایع انتخاب بهتری است.
وی بیان کرد: اکثر افراد جامعه بر این باورند که روغن های جامد محلی نسبت به روغن های مایع نباتی و روغن های مایع صنعتی برای بدن مفیدتر هستند، اما لازم است بدانیم که روغن های محلی سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده در دیواره رگ ها و رگ ها هستند. در قلب و همچنین در کبد رسوب می کند و یکی از عوامل تصلب شرایین یا تصلب شرایین، سکته های قلبی و مغزی و کبد چرب است.
درویشی روغن جامد حیوانی را عامل ابتلا به انواع بیماری های جسمی دانست و اظهار داشت: روغن حیوانی می تواند التهاب را در بدن ایجاد کند و به دلیل ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن می تواند عامل بیماری هایی مانند سرطان یا روماتیسم باشد. و دردهای مفصلی
وی ادامه داد: مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد و طولانی مدت روغن حیوانی با افزایش تخمدان پلی کیستیک و ناباروری، مقاومت به انسولین، افزایش کلسترول و چربی خون و چاقی شکمی همراه است که اهمیت انتخاب روغن مصرفی در سبد روزانه افزایش می یابد
این پزشک و متخصص تغذیه در ادامه سخنان خود گفت: روغن های گیاهی مایع به ویژه کلزا، کانولا، زیتون، هسته انگور، کنجد و … از نظر بیماری زا بودن ضرر بسیار کمتری نسبت به روغن جامد حیوانی دارند و حتی روغن زیتون. و کلزا تا حدودی خاصیت ضدالتهابی دارد.
نازیلا درویشی خاطرنشان کرد: اما نکته مهم رعایت میزان مناسب روغن ها در رژیم غذایی است چرا که حتی روغن های گیاهی مانند روغن زیتون نیز در صورت مصرف زیاد باعث چاقی و سایر بیماری ها می شود.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین