ضرورت اجرای سیاستهای موثر برای افزایش فرزندآوری
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، صبح امروز دوشنبه 17 آبان ماه جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانان جمعیت با حضور محمدرضا برگزار شد. ظفر قندی صابر جباری فاروجی وزیر بهداشت، درمان و مراکز درمانی، رئیس کانون جوانان سلامت و جمعیت خانواده در وزارت بهداشت برگزار شد.
علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت گفت: استانهای با افزایش نرخ باروری در سال ۱۴۰۲ شامل اصفهان، قم، سمنان، کرمان، خراسان و یزد است.
وی با اشاره به کاهش نرخ جمعیت در برخی استان ها بر لزوم اجرای سیاست های موثر برای افزایش فرزندآوری و مقابله با سالمندی جمعیت تاکید کرد و افزود: برخی استان ها از جمله استان های فارس، رفسنجان، گیلان و… و مازندران، اما برخی از استان ها نیز افت شدید جمعیت داشته اند و دنیا تلاش زیادی می کند تا نرخ جمعیت آنها به زیر نرمال نرسد.
رئیسی بیان کرد: در دنیا دو نوع مهاجرت داریم یکی محدود و دیگری مختلط که مهاجرت مختلط زاهدان است و مهاجرت محدود بیشتر برای رشد جمعیت مناسب است که در تمام دنیا تجربه می شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: تعداد تولد فرزند سوم تا پنجم در سال 1400 تا 1402 رشد خوبی داشته است بنابراین باید روی فرزند اول، دوم و سوم تمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه سن ازدواج در کشور کاهش یافته و سن ازدواج برای زنان 27 سال و برای مردان 30 سال است، گفت: به همین دلیل فرصت فیزیولوژیکی زن برای باردار شدن را از دست می دهیم و باید کاری کنیم که افراد تحصیل کرده در سنین پایین ازدواج کنند.