سلامت خانواده

فارغ التحصیلی سالانه 12000 پرستار/زن 70 درصد نیروی کار پرستاری کشور را شامل می شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان با بیان اینکه روحیه پرستاری مبتنی بر ایثار است، اظهار کرد: روحیه پرستاری مبتنی بر ایثار است. خواسته های پرستاری در دوره های مختلف برآورده نشده است، اما پرستاران همیشه سر کار بوده اند.

وی با اشاره به نقش پرسنل بهداشتی و پرستاری در ارائه خدمات به حوادث تلخ غزه و لبنان، افزود: پرستاران به عنوان نیروی حمایتی همواره در کنار مردم حضور دارند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی گفت: طبق قوانین بین المللی مراکز درمانی نباید مورد حمله قرار گیرند، در مقابل همه گروه های بین المللی حقوق بشری با طرح این سوال که چرا به مراکز درمانی حمله شد؟ ارائه می کنیم

وی با بیان اینکه در هفته پرستاری به سر می بریم، ادامه داد: دومین روز از هفته پرستاری را که به عنوان «سیاست های پرستاری و سلامت» نامگذاری شده است، سپری می کنیم، پرستاران همیشه در کف میدان حضور دارند و به ارائه خدمات می پردازند تا بتوانند. اجرا در صورت مؤثر بودن سیاست ها، «سند جامع مراقبت های بهداشتی» و «افزایش ظرفیت رشته پرستاری» از اهداف برنامه هفتم توسعه است که با توجه به اینکه دولت در صدد پرداخت هزینه های پرستاری است، در ارتباط مستقیم با پرستاری است. از جیب مردم در پایان برنامه هفتم. اگر توسعه به کمتر از 30 درصد برسد از این طریق می تواند از ظرفیت پرستاری استفاده کند.

نجاتیان افزود: پرستاری می تواند در موضوعاتی مانند پرونده الکترونیک سلامت، مراقبت در منزل و سلامت دیجیتال کمک کند اما برخی بندهای اجرایی برنامه هفتم توسعه مانند کاهش 15 درصدی کارکنان دولت نیز می تواند تعداد پرستاران را کاهش دهد. 15 درصد انسان در بخش دولتی برای کوچک کردن دولت است.

وی با بیان اینکه نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی باید 1.8 باشد، تصریح کرد: نسبت 1.8 پرستار به ازای هر تخت محقق نشده است، تحقیقات نشان می دهد که نسبت پرستار به هر تخت 1.1 است که این میزان به 0.9 رسیده است. مسئله کمبود پرستار و تلاش برای رفع آن یک مسئله حاکمیتی است.

رئیس سازمان نظام پرستاری در رابطه با تعداد درخواست های پرستاران برای مهاجرت اظهار داشت: برای افرادی که متقاضی مهاجرت بوده اند حدود 2 هزار گواهی صلاحیت حرفه ای Good Standing صادر کرده ایم. اگرچه این تعداد گواهی صلاحیت حرفه ای صادر شده است، اما آمار دقیقی از مهاجران مشخص نیست. برخی از کشورها پرستار بدون گواهی سلامت جذب می کنند، بنابراین با توجه به شرایط می توان گفت آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران ارائه نمی شود. آمار سازمان نظام پرستاری حاکی از آن است که در دو ماه اخیر میزان درخواست صدور گواهینامه حرفه ای برای مهاجرت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه برخی از پرستاران مهاجرت کرده تمایل به بازگشت به ایران دارند، تصریح کرد: دلایل مهاجرت متنوع است و برخی از همکارانی که مهاجرت کرده اند زمانی که در محیطی با فرهنگ متفاوت قرار می گیرند، تجربه این کار را نداشته اند. آب و هوا و با رفتارهای متفاوت. آنها با آشنایان روبرو می شوند، پس از مدتی تمایل به بازگشت به کشور را احساس می کنند. البته آمار دقیقی در این زمینه نداریم و تعداد آنها محدود است. پرستاری که مهاجرت می کند پل های پشت سرش را خراب می کند زیرا خانه اش را می فروشد یا کارش را رها می کند. یکی از راه حل ها مرخصی دادن به این نیروهاست که می خواهند تجربه کسب کنند، راه حل دیگر این است که دولت برای جذب نخبگان از خارج از کشور اقدام کند، زیرا بسیاری از پرستارانی که مهاجرت می کنند نخبه هستند و باید تلاش کرد. شناسایی این افراد و ارائه راهکارهایی برای جذب و بازگرداندن آنها.

نجاتیان درباره تعداد پرستاران بیکار توضیح داد: به طور کلی واژه بیکاری را به کار نمی برم و در حال حاضر با عدم توزیع مناسب نیروی کار در فرصت های کاری مواجه هستیم. برخی معتقدند در غرب کشور فارغ التحصیل شده اند اما به دلیل هزینه های بالای زندگی در تهران. ، در شهر خود می مانند و بیکار هستند، همچنین گاهی اوقات حقوق پرستاران آنقدر کم است که برایشان به صرفه نیست، بنابراین وارد حرفه پرستاری نمی شوند.

وی درباره تعداد فارغ التحصیلان رشته پرستاری خاطرنشان کرد: سالانه 12 هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند، این در حالی است که در سه سال گذشته حدود 9 هزار پرستار مشغول به کار شده اند و برخی پرستاران نیز در بخش خصوصی به صورت شرکتی مشغول به کار هستند که بیش از این است که با بیکاری مواجه باشیم. پرستاران با عدم توزیع مناسب پرسنل مواجه هستیم و اگر بتوانیم پانسیون راه اندازی کنیم این مشکل حل می شود. در حال حاضر حدود پنج میلیارد تومان برای تربیت نیروی پرستاری هزینه می شود و اگر حدود دو میلیارد تومان برای ایجاد پانسیون برای این پرستاران پرداخت شود، این مشکل حل می شود.

رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: برخی از دولت ها معتقد به عدالت اجتماعی و حاکمیت دولت هستند و نگران اندازه دولت نیستند و تحول نیروهای شرکتی را تایید می کنند اما در برنامه هفتم توسعه به دنبال کوچک شدن هستند. دولت، بنابراین آنها باید کاهش دهند. ما استخدام خواهیم کرد و جذب نیروهای شرکتی را افزایش خواهیم داد.

وی در خصوص اضافه کاری پرستاران نیز با بیان اینکه افزایش اضافه کاری پرستاران باید از منابع عمومی کشور تخصیص یابد، اظهار داشت: دولت موظف است این منابع را تامین و سه برابر افزایش دهد چرا که اکنون نظام سلامت نتوانسته پرسنل استخدام کند و با اضافه کاری به دنبال جبران کمبود نیرو در حالی که پرستاران حاضر به ماندن ساعات اضافی نیستند، پیشنهاد دادیم که اضافه کاری پرستاران 100 هزار تومان باشد و وزارت بهداشت موافقت کرد. با 80 هزار تومان که امیدواریم با مساعدت روز پرستار باز هم افزایش یابد.

نجاتیان با بیان اینکه 70 درصد نیروی کار پرستاری کشور را زنان تشکیل می دهند، تصریح کرد: از آنجایی که پرستاران الگوی مناسبی در شکل گیری سیاست های سلامت هستند، باید در اجرای برنامه هفتم تدوین سند جامع مراقبت های بهداشتی به آنها توجه ویژه شود. و ظرفیت آموزش پرستاری را افزایش دهد. برنامه ریزی در این زمینه مهم است.

وی درباره برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبت های پرستاری گفت: این نمایشگاه اولین نمایشگاه تجهیزات مربوط به مراقبت های پرستاری در ایران و خاورمیانه است و حرکتی مهم برای نشان دادن نقش اقتصادی پرستاران است. افتتاحیه این نمایشگاه روز سه شنبه هفته جاری برگزار می شود.

رئیس سازمان نظام پرستاری درباره حوادث و برخوردهای خشونت آمیز برخی از همراهان بیماران با پرستاران ادامه داد: درخواست کرده ایم نیروی انتظامی با لباس رسمی در اورژانس ها حضور داشته باشد و حضور این نیروها می تواند از بروز درگیری جلوگیری کند. . مردم از شرایط اضطراری مانند اورژانس اطلاعی ندارند، همچنین باید مسائل مالی نیروی انتظامی حاضر در شرایط اضطراری فراهم شود.

وی با بیان اینکه اکنون هفت ماه از پرداخت معوقات پرستاران عقب هستیم، گفت: میزان اضافه کاری پرستاران باید حداقل به 100 هزار تومان برسد، قول داده شده تا بخشی از مشکلات پرستاران توسط دستگاه های اجرایی حل شود. روز پرستار و ما بیش از 10 گزارش را به مسئولان پیگیری ارسال کرده ایم. و مجلس و وزارت بهداشت پیگیر موضوع هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا