کاهش ابتلا به دیابت و فشار خون با مصرف کمتر “شکر” در نوزادی
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، تحقیقات نشان می دهد کاهش مصرف قند در دوران جنینی و شیرخواری می تواند کودکان را از دیابت و فشار خون در بزرگسالی محافظت کند. این یافته ها تاکید می کند که 1000 روز اول زندگی یک دوره حیاتی برای تغذیه سالم است، زیرا نوزادان در این دوره مواد مغذی خود را از مادر دریافت می کنند.
دانشمندان دریافته اند که محدود کردن مصرف قند در دستورالعمل های غذایی در اوایل زندگی با 35 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در میانسالی و 20 درصد کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط است.
همچنین، رژیم غذایی کم قند به تاخیر در شروع بیماری های مزمن کمک می کند. به طوری که دیابت و فشار خون بالا به ترتیب چهار و دو سال بعد در افرادی که در ابتدای زندگی خود قند کمتری مصرف می کردند ظاهر می شود.
Tadja Grachner از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، لس آنجلس، می گوید: قرار گرفتن در معرض یک محیط کم قند در رحم و مصرف محدود قند در دوران کودکی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را در آینده کاهش می دهد و شروع آنها را به تاخیر می اندازد. »
پس از جنگ جهانی دوم و در سال 1953 محدودیت مصرف شکر و شیرینی پس از یک دهه برداشته شد. در این زمان، محققان بریتانیایی یک مطالعه طبیعی در مورد مصرف شکر انجام دادند.
مطالعات نشان داده است که مصرف شکر بلافاصله پس از رفع محدودیت ها تقریباً دو برابر شد و از حدود 40 گرم به 80 گرم در روز رسید.
سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) توصیه می کند که قندهای رایگان، یعنی قندهای اضافه شده به غذاها و نوشیدنی ها، و همچنین قندهای طبیعی موجود در عسل، شربت و نوشیدنی های میوه و سبزیجات، نباید بیش از 5 درصد کالری دریافتی روزانه را تشکیل دهند. این مقدار برای یک فرد بالغ معادل 30 گرم یا هفت حبه قند است.
هیچ دستورالعمل خاصی برای کودکان زیر چهار سال وجود ندارد. اما توصیه می شود از نوشیدنی ها و غذاهای شیرین شده با شکر خودداری کنید.
به گزارش گاردین، علاوه بر افزایش سواد تغذیهای والدین، ضروری است که شرکتها نیز مسئولیتپذیر باشند و فرمولهای غذای کودک را با گزینههای سالمتر اصلاح کنند و بازاریابی و قیمتگذاری غذاهای شیرین را که برای کودکان هدفگذاری شده، مدیریت کنند.
با آگاهی بهتر، محیط مناسب و مشوق های مناسب، والدین می توانند میزان مصرف قند فرزندان و خودشان را کاهش دهند.
در حالی که مصرف سرانه شکر در دنیا ۱۹.۵ کیلوگرم است، بر اساس برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی، سرانه مصرف شکر در ایران ۲۹ کیلوگرم است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرده است سرانه مصرف شکر در کشور به 23 کیلوگرم کاهش یابد.
انتهای پیام/