اخبار سلامت

“آلودگی هوا” سلامت مغز را هم تهدید می کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که آلودگی هوا به ویژه ذرات ریز معلق (PM2.5) علاوه بر آسیب به ریه ها، بر عملکرد شناختی مغز نیز تأثیر می گذارد.

این تحقیق که توسط دانشگاه لوکزامبورگ انجام شده است به بررسی نقش التهاب سیستمیک به عنوان یک واسطه کلیدی در این رابطه می پردازد و بر ضرورت سیاست های بهداشتی برای کاهش خطرات ناشی از آلودگی هوا تاکید می کند.

کیفیت هوایی که تنفس می کنیم نه تنها بر سلامت ریه ها بلکه بر سلامت مغز نیز تاثیر می گذارد. آلودگی هوا تنها یک مزاحمت خارجی نیست. بلکه تهدیدی نامرئی برای توانایی های شناختی ماست.

تحقیقات اخیر توجه ویژه ای به PM2.5 یا ذرات معلق ریز داشته است. در حالی که قبلاً تأثیر این ذرات بر سلامت ریه ها شناخته شده بود، ارتباط آنها با کاهش عملکرد شناختی نامشخص بود.

ذرات ریز معلق و سلامت مغز

گروهی از محققان به رهبری دانشگاه لوکزامبورگ در حال بررسی این رابطه پیچیده هستند. یافته‌های آنها به ارتباط مکانیکی بین قرار گرفتن در معرض PM2.5 و اختلالات شناختی اشاره می‌کند.

برای بررسی این موضوع، تیم تحقیقاتی داده های بیش از 66000 نفر از مطالعه هلندی لایف لاین را تجزیه و تحلیل کرد.

نقش گلبول های سفید خون

تیم تحقیقاتی ارتباط جالبی بین قرار گرفتن در معرض PM2.5 و کاهش زمان پردازش شناختی (CPT) کشف کردند. دکتر بنجامین آرتز، نویسنده اول مطالعه و محقق در بیمارستان دانشگاه بن، اظهار داشت که التهاب سیستمیک ممکن است به عنوان یک واسطه کلیدی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض PM2.5 با عملکرد شناختی عمل کند.

این اولین بار است که چنین ارتباطی، یعنی پیوند دادن تغییرات در تعداد گلبول های سفید خون با اثرات شناختی PM2.5 برقرار می شود.

تهدید نامرئی؟

چرا استنشاق PM2.5 منجر به افزایش تعداد گلبول های سفید خون می شود؟ کارشناسان معتقدند که این پاسخ بدن به آلاینده ها است. افزایش تعداد گلبول های سفید خون و متعاقب آن التهاب سیستمیک می تواند به طور غیرمستقیم بر سلامت شناختی تأثیر بگذارد و عملکرد سیستم ایمنی در مغز را مختل کند.

پروفسور گابریل دوبلهامر، رئیس گروه تحقیقاتی DZNE Rostock، توضیح داد که التهاب نقش مهمی در توسعه بیماری‌های عصبی دارد. بر این اساس، التهابی که در پاسخ به آلودگی هوا رخ می دهد ممکن است منجر به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی مغز و تأثیر منفی بر سلامت شناختی شود.

آلودگی هوا و سلامت شناختی

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، با افزایش جمعیت و روند رو به افزایش شهرنشینی، تحلیل اثرات آلودگی هوا بر سلامت شناختی انسان اهمیت بیشتری یافته است. پروفسور مایکل هنکه، مدیر مرکز زیست پزشکی سیستم های لوکزامبورگ (LCSB) و نویسنده اصلی این مطالعه، تاکید کرد که برای رسیدن به نتایج قطعی به مطالعات بیشتری نیاز است. همبستگی قوی بین آلودگی هوا و اختلالات شناختی نشان دهنده اهمیت تحقیقات آینده برای شناسایی آلاینده های موثر و مکانیسم های سلولی آنها است.

امید است که یافته های این مطالعات سیاست های بهداشت عمومی را برای کاهش خطرات سلامت مغز ناشی از قرار گرفتن در معرض طولانی مدت با PM2.5 بهبود بخشد. با ادامه تلاش‌های جهانی برای رسیدگی به چالش‌های ناشی از آلودگی هوا، این تحقیق تهدیدهای پنهانی را که با آن روبرو هستیم روشن می‌کند.

با درک بهتر این خطرات، به ویژه ذرات ریز، می‌توانیم برای محافظت از خود و تضمین آینده سالم‌تر برای نسل‌های آینده گام برداریم.

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را محدود کنید

با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد اثرات آلودگی هوا بر سلامت مغز، نیاز به اقدام فوری برای محافظت از عموم مردم بیشتر و بیشتر احساس می شود. محققان بر اهمیت سیاست هایی که قرار گرفتن در معرض PM2.5 را محدود می کند، به ویژه در مناطق شهری با سطوح بالای آلودگی تاکید می کنند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا