سلامت خانواده

نسخه طب سنتی برای پوست خشک/ زمانی که کرم ها و مرطوب کننده ها تاثیری ندارند

فاخره بهبهانی: با شروع فصل پاییز و تغییر هوا به سمت سردی و خشکی، برخی از افراد دچار خشکی و ترک‌های پوستی در قسمت‌های مختلف بدن به‌ویژه صورت، دست‌ها و پاها می‌شوند که گاهی اوقات از نرم‌کننده، مرطوب‌کننده و آب‌رسانی استفاده می‌کنند. کرم های موضعی نمی توانند مشکلی ایجاد کنند. برای حل کردن

دکتر فاطمه نجاتبخش پزشک متخصص طب سنتی و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: از دیدگاه طب سنتی خشکی پوست دو نوع واقعی و نادرست خشکی واقعی یا واقعی زمانی رخ می دهد که رطوبت کل بدن و پوست کاهش یابد و علاوه بر خشکی پوست، خشکی مو، موخوره و شکنندگی ناخن ظاهر شود. دو راه برای مرطوب کردن پوست وجود دارد تا از خشکی ساده پوست خلاص شوید. استفاده از داروهای مرطوب کننده خوراکی یا ضمادها، روغن ها و کرم ها و روش دیگر مصرف مواد غذایی که رطوبت کافی را به سطح پوست می رساند. غذاهای مرطوب کننده عبارتند از آب سیب، آب هویج، سوپ جو، زرده تخم مرغ عسلی، شربت آب انگور، شیر بادام (بادام مخلوط با آب و عسل)، عسل، ماءالشعیر دارویی و آب پنیر. غذاهایی که باعث خشکی پوست می شوند عبارتند از ترشی، نمک، غذاهای غلیظ، فست فودها، حلیم، کلم پاچه، ماکارونی، سالادالویه، آش نش، حلوا، استفاده زیاد از ادویه، چای، قهوه و نسکافه.

دلایل خشکی کاذب پوست چیست؟

خشکی کاذب پوست به دلیل ضخیم شدن خون و عدم خون رسانی به سطح پوست ایجاد می شود. منظور از غلظت خون افزایش هموگلوبین نیست، بلکه افزایش خلط غلیظ است که باعث ویسکوزیته خون می شود. در خشکی کاذب ناشی از نوشابه، خواب قطع و آشفته، اسپاسم عضلانی یا پریدن دست و پا، استرس و اضطراب، غم و افسردگی، وسواس فکری یا عملی، ترس و وحشت، کسالت، بی قراری، بواسیر، بواسیر و غیره وجود دارد. هم درست و هم کاذب خشکی در سودا افزایش می یابد. ممکن است خشکی کاذب ناشی از بلغم باشد که علائمی مانند سنگینی و تیرگی بدن، افزایش بزاق، خواب شدید، سردی و سفیدی پوست و … را به همراه دارد.

درمان آن استفاده از غذاهایی است که تمرکز را از بین می برد. مثل نخود. این غذا را می توان بدون گوشت و در افراد ضعیف با گوشت تهیه کرد. برای تثبیت غلظت بهتر است 4 تا 12 روز از نخود به عنوان تنها غذا استفاده کنید و سپس 2 تا 3 روز در هفته ادامه دهید. برای رفع تمرکز از گشنیز و غذاهای شبیه گشنیز که حاوی سرکه و یک ماده شیرین مانند عسل، شکر یا آب انگور هستند و همچنین از داروهای خوراکی کاهش دهنده غلظت و ماسک هایی که خون را به سطح پوست می آورند مانند استفاده کنید. ماسک پیاز و عسل و نمک توصیه می شود. در مواردی که غلظت آن زیاد باشد، پزشک مرطوب کننده نیز تجویز می کند که اقدامی تخصصی است.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا