سلامت خانواده

پیگیری مطالبات داروسازان امیدوار کننده بوده است

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بدون شک داروسازان نقش مهم و ارزشمندی در زنجیره سلامت فرد و جامعه دارند و با دانش آنها می توان به برکت سلامتی در بیماران دست یافت. فعالان داروسازی به عنوان حلقه ای مهم در زنجیره درمان و سلامت کشور، رسالت سنگینی بر عهده دارند. از این رو توجه به صنعت دارو برای حمایت از استعدادهای متعدد و درخشان حوزه داروسازی بیش از پیش ضروری است تا سبد جامعه داروسازی را پربارتر از گذشته به منصه ظهور برسانیم و امید است با افزایش ظرفیت این صنعت، در تولید دارو و تهیه مواد اولیه، علاوه بر التیام درد بیماران، به مرزهای خودکفایی در این زمینه نیز برسد.

در سال جاری شورای عالی سیاستگذاری انجمن داروسازان ایران طی نامه ای به رئیس جمهور، چالش های نظام دارویی کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد و راهکارهایی برای برون رفت از شرایط موجود پیشنهاد کرد که در آن به تاخیر سازمان های بیمه گر در پرداخت بدهی های خود به آنها اشاره شد. موسسات پزشکی در طول زنجیره تامین دارو، ناکافی بودن منابع و اعتبارات طرح دارو یار و دخالت نامناسب نهادهای غیرمسئول با رویکرد اقتصادی در تصمیم گیری سازمان، عدم استقلال سازمان غذا و دارو در تصمیم گیری ها. و تصمیمات متاثر از ایجاد جریان های اقتصاد محور به عنوان چالش در نظام دارویی کشور. ذکر شده است.

نامه انجمن داروسازان به پزشکان/ اولتیماتوم برای پرداخت مطالبات داروخانه ها

شهرام کلانتری داسانی، رئیس انجمن داروسازان ایران وی در مردادماه سال جاری در نامه ای به رئیس جمهور خواستار توجه دولت به مطالبات معوق داروخانه ها شد و از رئیس جمهور خواست دستور رسیدگی ویژه به مشکلات داروخانه ها را صادر کند.

وی در این نامه خطاب به رئیس جمهور نوشته است که در صورت عدم پرداخت حداقل سه ماه مطالبات معوق داروخانه ها، داروخانه ها در پذیرش نسخه های بیمه ای تجدید نظر خواهند کرد. همچنین در این نامه دهم شهریور 1403 آخرین مهلت پرداخت حداقل سه ماه از مطالبات داروخانه ها اعلام شده است.

شکایت یک داروساز از تاخیر در پرداخت مطالبات طرح دارو یار

بهمن صبور عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران و نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران وی در شهریورماه امسال درباره دغدغه داروسازان گفت: دغدغه اصلی داروسازان مشکل نقدینگی در کل چرخه دارویی است. از سال 1401 اجرای طرحی به نام «دارویار» آغاز شد که طرح بسیار خوبی است. در واقع طرح دارو یار اجرا شد. به همین دلیل قیمت دارو بر اساس قیمت شهریور 1400 است و دولت به جای مردم مابه التفاوت قیمت را پرداخت می کند.

وی ضمن اشاره به اینکه در سال 1402 69 بودجه برای اجرای طرح دارو یار تصویب شد، ادامه داد: کارشناسان برای اجرای این طرح 110 بودجه اعلام کردند که این رقم در کمیسیون تلفیق به 80 بودجه رسید و در نهایت به 69 بودجه رسید. در صحن شورای اسلامی به تصویب رسید، هرچند رئیس مجلس وعده داده بود در صورت ناکافی بودن بودجه اجرای طرح «دارو یار» تامین شود، اما این اتفاق نیفتاد.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه هنوز 55 درصد از بدهی پارسال پرداخت نشده و بدهی اسفند ماه نیز به تعدادی از داروخانه ها پرداخت نشده است، اظهار داشت: به طور کلی وجود دارد. بی نظمی زیادی در زمینه پرداخت ها وجود دارد، وقتی پول به داروخانه ها می رود اگر به داروخانه ها پرداخت نشود، داروخانه ها به تامین کنندگان و تامین کنندگان پولی به تولیدکنندگان پرداخت نمی کنند و در نهایت صنعت داروسازی در کشور سقوط می کند. در حالی که صنعت دارو مایه افتخار کشور است.

پیگیری مطالبات داروسازان امیدوار کننده بوده است

راه اندازی داروخانه بدون نیاز به مدرک تخصصی چالش اصلی داروسازان است

محمدرضا آذربایجانی رئیس انجمن داروسازان استان اصفهان وی در گفت و گوی قبلی خود با خبرنگار ایمنا با اشاره به جایگاه داروسازی اظهار داشت: درک نادرست دیوان عدالت اداری از قانون منجر به صدور رای تاسیس داروخانه بدون نیاز به مدرک داروسازی شد که این موضوع مهمی را ایجاد کرد. چالش برای دانشجویان و داروسازان

وی افزود: دیوان عدالت اداری به استناد ماده 1 قانون مواد غذایی و آشامیدنی مصوب 1334 داروخانه را به عنوان مؤسسه پزشکی که باید دارای جواز تأسیس و پروانه مدیر فنی باشد در گذشته تعیین کرده است. سال هایی که تعداد داروسازان کمتر بود. هر شخص حقیقی می توانست با اخذ جواز تاسیس داروخانه تاسیس کند.

رئیس انجمن داروسازان استان اصفهان ادامه داد: ماده 20 این قانون در سال 67 اصلاح شد و وزارت بهداشت موظف شد صلاحیت موسسان داروخانه ها را به رسمیت بشناسد و تنها افرادی می توانستند دارای مدرک تخصصی در رشته داروسازی باشند. یک داروخانه این در حالی است که دیوان عدالت اداری بدون توجه به اصلاح ماده بیستم و استناد به ماده اول این قانون، با صدور رای موجب آشفتگی در حرفه داروسازی و فعالیت داروسازان شده است.

آذربایجانی درباره نقش و اهمیت داروسازان در زنجیره درمانی کشور گفت: زنجیره درمان دارای سه ضلع اساسی بیمار، پزشک و داروخانه است، بنابراین داروساز یکی از عوامل مهم و ضروری در زنجیره درمانی کشور است. هر چه رابطه سه ضلع بیمار، پزشک و داروخانه قوی تر و منسجم تر باشد، سلامت عموم مردم تضمین می شود و اگر هر یک از این سه ضلع ضعیف شود، قطعا کل زنجیره درمان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با بیان اینکه داروسازان به عنوان یکی از زنجیره های سلامت نقش تعیین کننده ای دارند، افزود: کم اهمیت جلوه دادن نقش داروساز در زنجیره درمانی و سلامت، ارتباط با پزشک و ارائه خدمات به بیمار را تضعیف می کند که نتیجه آن مثلث درمانی است. آوردن خوب نخواهد بود.

رئیس انجمن داروسازان استان اصفهان درباره مطالبات داروسازان ادامه داد: تنها خواسته ای که از مسئولان دولت چهاردهم داریم این است که متولی و متولی مسائل بهداشتی کشور به ویژه بحث دارو وزارتخانه باشد. سلامت و متولی قانونگذاری آن، بهداشت و درمان مجلس است، زیرا هرگونه دخالت نابجا از سوی افراد غیرمتخصص می تواند باعث اختلال در زنجیره تامین دارو شود.

پیگیری مطالبات داروسازان امیدوار کننده بوده است

با تحقق برنامه ها مشکلات کمتری گریبانگیر صنعت داروسازی کشور خواهد شد

محمدرضا آذربایجانی، دکتری. در داروسازی و رئیس انجمن داروسازان استان اصفهان وی چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار داشت: از خواسته های داروسازان می توان به ایجاد داروخانه توسط افراد اشاره کرد. غیر داروشناسطرح دارو یار و فروش اینترنتی دارو از طریق بسترهای مجازی و مطالبات داروسازان از سازمان های بیمه گر پیگیری شد و با حضور نمایندگان داروسازان در مجلس جلسه ای تشکیل و صورتجلسه ای برای گام برداشتن در جهت رفع معضلات تنظیم شد. چالش های موجود با پیگیری مطالبات

وی با اشاره به پروژه دروار افزود: قرار شد با هماهنگی مرکز پژوهش های مجلس و سازمان برنامه و بودجه برنامه ریزی برای سال آینده انجام شود تا بودجه پروژه دروار به طور صحیح برآورد شود. که دیگر با چالش های موجود مواجه نشویم.

رئیس انجمن داروسازان اصفهان با بیان اینکه پیگیری مطالبات زمان بر است، گفت: اما تاکنون امیدوارکننده بوده و حتی تعدادی از نمایندگان مجلس پیگیر مطالبات داروسازان هستند. موضوع فروش اینترنتی نیز مقرر شد با ورود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اقدامات لازم انجام شود.

آذربایجانی به داروسازان قول داد و گفت: با پیشرفت برنامه ها، در سال آینده طرح دروار مشکلات کمتری را برای داروخانه ها ایجاد می کند و با تحقق برنامه ها مشکلات کمتری درگیر صنعت داروسازی کشور خواهد شد.

وی در مورد تأسیس داروخانه توسط افراد غیر داروشناس وی افزود: مجلس پیگیر است تا قانون مورد استناد دیوان عدالت اصلاح شود و مشکل قانونی نداشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا