سلامت خانواده

از آب قلم انتظار معجزه دارید، واقعی یا تقلبی؟

فاخره بهبهانی: دکتر نسرین معدنیا کارشناس علوم و صنایع غذایی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: مهمترین اجزای خوراک دام مواد معدنی به ویژه کلسیم، پروتئین کلاژن، چربی اشباع شده، مغز استخوان زرد و مقدار کمی مواد خاص است. ترکیبات کربوهیدراتی به همراه سایر مواد معدنی و برخی از ویتامین ها هستند.

مقدار کلسیم چشمگیر نیست

به گفته این کارشناس، بر خلاف تصور عمومی میزان کلسیم آب قلم زیاد نیست و بستگی زیادی به نحوه و شرایط پخت، نوع استخوان و از همه مهمتر غلظت آب قلم نهایی و … شاید به طور تقریبی بتوان گفت که کلسیم 5 لیوان آب قلم معادل کلسیم یک لیوان شیر است!

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

آب قلم پروتئین بسیار خوبی دارد، اگرچه این پروتئین به دلیل نداشتن یکی از اسیدهای آمینه ضروری پروتئین کاملی به حساب نمی آید، اما به گفته دکتر معدنیا، از آنجایی که حاوی تعداد زیادی آمینو اسیدهای ضروری مشروط است، می تواند در شرایط بیماری، ضعف بدن، قرار گرفتن بدن در شرایط استرس شدید، فعالیت بدنی زیاد، سیستم ایمنی ضعیف و شرایط التهابی به بهبود درد مفاصل و آرتروز و غیره کمک می کند. زیرا در شرایط التهابی، بدن با مشکل مواجه می شود. کاهش توانایی تولید و ساخت این اسیدهای آمینه. علاوه بر این، آب قلم و آب پای مرغ به دلیل وجود روی، آهن، منیزیم و ویتامین های B و E می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

چربی زرد آب قلم زیاد است

نکته بسیار مهم این است که چربی موجود در آبقلم از نوع اشباع شده و مربوط به مغز زرد استخوان است، میزان این چربی در آغل گوسفندی بیشتر از گاو است و حتما توصیه می شود. قبل از مصرف مصرف شود، زیرا به عنوان یک چربی اشباع شده می تواند از جهات دیگری جدا از تولید کالری بالا، باعث افزایش نشانگرهای التهابی در بدن شود.

آب پای مرغ غضروف بیشتری دارد

لازم به ذکر است که ترکیبات کربوهیدراتی مخصوص شیره قلم که بیشتر از قسمت های غضروفی به وجود می آیند، اگرچه به صورت مکمل برای دردهای مفاصل گاهی توصیه و تجویز می شوند، اما ممکن است مقدار آنها در آب قلم به اندازه ای نباشد که بتوان از آنها استفاده کرد. در شرایط پخت او این کار را بسیار مؤثر دانست. توجه داشته باشید که این ترکیبات به دلیل غضروف بیشتر در آب پای مرغ بیشتر است.

انتظار یک معجزه، دور از واقعیت

نتیجه کلی و خلاصه این است که مصرف آب مرغ و آب پای مرغ وقتی بعد از پخت چربی آن از بین رفته است از نظر اندازه بسیار خوب است و حتی در برخی بیماری ها می تواند مفید باشد اما واقعاً انتظار معجزه سلامتی از آنها دارید. دور از واقعیت تغذیه ای و علمی است. پس در حد اعتدال می توانید از آنها در پخت انواع غذاهای مصرفی استفاده کنید و از خواص مفید آنها بهره مند شوید.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا