سفیده یا زرده تخم مرغ؛ کدام سالم تر است؟
به گزارش خبرآنلاین، در این مقاله به فواید تغذیه ای و تفاوت های سفیده و زرده تخم مرغ می پردازیم. سفیده تخم مرغ کالری و کلسترول کمی دارد و برای کاهش وزن ایده آل است، در حالی که زرده تخم مرغ سرشار از مواد مغذی ضروری، چربی های سالم و کولین (ویتامین B4) است.
سلامت نیوز در خبری نوشت: وقتی صحبت از رژیم غذایی سالم به میان می آید، تخم مرغ اغلب بسیار مغذی به حساب می آید. این غذا اغلب به عنوان یک نیروگاه تغذیه در نظر گرفته می شود که حاوی طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری از جمله پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم و غیره است. وقتی صحبت از تخم مرغ می شود، دو قسمت وجود دارد، سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ، و همیشه این بحث وجود دارد که کدام یک برای کسانی که در سفر کاهش وزن هستند بهتر است.
ارزش غذایی تخم مرغ
به گفته کارشناسان، یک تخم مرغ متوسط حاوی حدود 70 تا 80 کالری، 6 گرم پروتئین، 5 گرم چربی کل، 1.5 گرم چربی اشباع شده، 2 گرم چربی تک غیراشباع، 0.7 گرم چربی غیر اشباع چندگانه، 186 میلی گرم کلسترول و حدودا 1 گرم کربوهیدرات.
سفیده تخم مرغ چیست؟
سفیده تخم مرغ که آلبومین نیز نامیده می شود، مایعی شفاف و چسبناک است که زرده تخم مرغ را احاطه کرده است. بیشتر از آب (حدود 90٪) و پروتئین (حدود 10٪) تشکیل شده است.
فواید سفیده تخم مرغ برای سلامتی
کم کالری: به گفته متخصصان، 1 سفیده تخم مرغ تنها 17 کالری دارد.
کم چرب: گفته می شود که یک تخم مرغ حاوی 0.5 گرم چربی است که آن را گزینه سالم تری برای کسانی است که می خواهند مصرف چربی خود را محدود کنند.
پروتئین بالا: ثابت شده است که سفیده تخم مرغ حاوی پروتئین باکیفیت است که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای ترمیم و رشد عضلات است. به گفته کارشناسان، یک سفیده تخم مرغ حاوی 11 گرم پروتئین است.
بدون کلسترول: سفیده تخم مرغ حاوی کلسترول نیست و گفته می شود برای افرادی که سطح کلسترول بالا دارند یا بیماری قلبی دارند مفید است.
مواد مغذی کم: در حالی که سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است، فاقد مواد معدنی و چربی های سالم از جمله ویتامین های A، D، E، K، B12، ریبوفلاوین، فولات و اسیدهای چرب ضروری است.
کنترل فشار خون: گفته می شود که آنها سرشار از پتاسیم هستند که می تواند به کاهش و حفظ فشار خون کمک کند. ویتامین ریبوفلاوین به پیشگیری از آب مروارید و سردردهای میگرنی کمک می کند.
زرده تخم مرغ چیست؟
زرده تخم مرغ قسمت زرد تخم مرغ است که با سفیده تخم مرغ (آلبومین) احاطه شده است. به عنوان منبع اصلی مواد مغذی برای رشد جنین در تخم های بارور شده عمل می کند.
فواید زرده تخم مرغ برای سلامتی
کم کالری: یک زرده تخم مرغ حدود 55 کالری دارد.
سرشار از مواد مغذی: سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین ها (ویتامین های A، D، E، K، B)، مواد معدنی (آهن، فسفر، روی) و چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا 3 است.
سرشار از کولین (ویتامین های B): زرده تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است که یک ماده مغذی مهم برای سلامت مغز، عملکرد کبد و متابولیسم است. به گفته کارشناسان، یک زرده تخم مرغ 147 میلی گرم کولین فراهم می کند.
سرشار از چربی های سالم: سرشار از چربی های غیراشباع از جمله چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع هستند که در صورت مصرف متعادل برای سلامت قلب مفید هستند. در مجموع 27 گرم چربی در هر تکه تخم مرغ یافت می شود.
سرشار از آهن: 90 درصد آهن موجود در تخم مرغ در زرده وجود دارد.
کلسترول بالا: زرده تخم مرغ سرشار از کلسترول است و یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی حدود 185 میلی گرم کلسترول است. در حالی که کلسترول رژیم غذایی ممکن است تأثیر کمتری بر سطح کلسترول خون برای برخی افراد داشته باشد، افرادی که دارای شرایط سلامت خاصی مانند کلسترول بالا یا بیماری قلبی هستند، ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف کلسترول در رژیم غذایی داشته باشند.
برای چشم مفید است: کاروتنوئیدهای موجود در زرده به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از چشم در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند که باعث آسیب به شبکیه می شود.
کدام یک برای کاهش وزن سالم تر است؟
به گفته متخصصان، سفیده تخم مرغ برای کاهش وزن مفید است زیرا کالری کمی دارد و پروتئین بالایی دارد. با این حال، گنجاندن زرده و سفیده تخم مرغ با هم در رژیم غذایی شما می تواند مواد مغذی ضروری و چربی های سالم را تامین کند و می تواند از سلامت و سیری کلی حمایت کند. اگر متخصصان را باور کرد، همیشه خوب است که یک رویکرد متعادل را دنبال کنید که هر دو را در رژیم غذایی شامل شود، اما این به ترجیحات غذایی و اهداف سلامتی فرد نیز بستگی دارد.
۴۷۲۱۷
منبع:خبرآنلاین