جدیدترین “نسخه” تغییر چهره / هشدار به طرفداران رنگ چشم – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
سلامت جو، هرچه جلوتر می رویم، خواسته ها و نیازهای انسان بر اساس برخی انتظارات نابجا دستخوش تغییر می شود. یکی از آنها تمایل به زیباسازی صورت است که از جراحی بینی شروع و گسترش یافته و امروزه به تغییر رنگ چشم نیز رسیده است. در واقع تغییر رنگ چشم را می توان آخرین «نسخه» تغییر چهره دانست که با خطراتی برای سلامتی همراه است.
شاید با عمل بینی با مشکلی در تنفس یا صورت فرد مواجه شوید که البته قابل تحمل و تحمل است. با این حال، تغییر رنگ چشم آنطور که می تواند آسان نیست. هرچقدر هم که چشم های رنگی بخواهید، اما باید ریسک را بپذیرید و بپذیرید که کار خطرناکی است.
ملانین یک رنگدانه است E تعیین کننده رنگ عنبیه یا به عبارت دیگر رنگ چشم انسان است. میزان و رنگ ملانین تولید شده در دوران جنینی نیز بستگی به ژن هایی دارد که کودک از والدین به ارث می برد. به همین دلیل، افرادی با رنگ چشم های مختلف در سراسر کره زمین متولد می شوند. رنگ چشم افراد در دوران شیرخوارگی کمی تغییر می کند، اما پس از این دوره، همه انسان ها تا پایان عمر خود با همان رنگ چشم ثابت زندگی می کنند. اما با پیشرفت تکنولوژی و دانش بشر، اکنون امکان تغییر رنگ چشم به رنگ دلخواه وجود دارد و عمل تغییر رنگ چشم در بسیاری از کشورهای جهان در حال انجام است. (قسمت رنگی چشم) جای می گیرد.
روش های جراحی برای تغییر رنگ چشم بی خطر نیستند
نادر نصیری متخصص قرنیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هیچ یک از روش های جراحی تغییر رنگ چشم بی خطر نیست، اختلال بینایی را یکی از مهم ترین عوارض این جراحی ها دانست و گفت: تغییر رنگ چشم. با دو روش خارجی و داخلی قابل انجام است. امکان پذیر است.
وی در تشریح روش تغییر رنگ چشم افزود: استفاده از لنزهای رنگی و تماسی یکی از روش های خارجی تغییر رنگ چشم است. لنزهای رنگی برای افراد زیبا هستند، اما در برخی موارد به دلیل عفونت قرنیه، لکه های سفیدی در قرنیه ایجاد می شود که استفاده از لنزهای تماسی یکی از راه های پوشاندن این سفیدی است. این لنزها به طور موقت روی چشم قرار می گیرند و هنگام خواب باید برداشته شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه خالکوبی چشم یکی از روش های دیگر تغییر رنگ چشم و بهبود ظاهر چشم برای افرادی است که قرنیه سفیدی دارند و دید خوبی ندارند. یا دارو با اتوکلاو استریل شده روی قرنیه می ریزند و با نوک سوزن قرنیه چندین سوراخ روی قرنیه ایجاد می کنند. خالکوبی چشم ممکن است از یک تا پنج سال دوام بیاورد و پس از آن باید تجدید شود.
نصیری ادامه داد: روش دیگر برداشتن لایه قهوه ای روی چشم با کمک لیزر است. چشم اکثر مردم ایران قهوه ای تیره تا مشکی است، جراح لایه های بالایی رنگدانه یا ملانین های رنگ چشم را با پالس های مداوم لیزر از بین می برد، بنابراین قرنیه شفاف تر می شود و لایه های پایینی که روشن تر هستند. ظاهر شود.
وی ادامه داد: در این روش احتمال رسوب روی عدسی یا قرنیه چشم وجود دارد که در نهایت منجر به تاری دید می شود. از سوی دیگر، این روش ممکن است منجر به انسداد مجاری اشک، اختلال در خروج مایع اشک، اختلال در خون رسانی، افزایش فشار چشم و گلوکوم نیز باشد
مضرترین روش تغییر رنگ چشم
نصیری کاشت عنبیه مصنوعی را از دیگر روش های تغییر رنگ چشم دانست و افزود: این روش مضر ترین روش تغییر رنگ چشم است و انواع مشکلات را به همراه دارد. البته به طور کلی تمام این روش هایی که با دستکاری چشم همراه است روش های بی خطری نیستند. چشم و مهمتر از آن قرنیه عضوی فوق العاده ظریف و حساس است و هرگونه تغییر غیر منطقی در آن منجر به اختلال بینایی و عوارض جبران ناپذیری خواهد شد. همچنین اگر در آینده به دلیل هر مشکلی نیاز به مداخله جراح باشد، میدان دید جراح بسیار محدود خواهد شد.
در ضمن سید مرتضی اعتزیری یاران جراحی شبکیه و لیزر در خصوص یکی از روش های رایج تغییر رنگ چشم گفت: در این نوع جراحی قرنیه از سطح چشم جدا شده و ضخامت آن رنگی می شود و در نهایت به حالت اولیه باز می گردد. .
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: قرنیه محیطی شفاف است که از چشم محافظت می کند و دید واضحی را ایجاد می کند، زیرا امواج نور را با دقت به شبکیه منتقل می کند، اما در طی جراحی تغییر رنگ چشم، این لایه دستکاری شده و تبدیل به آن می شود. رنگی که باعث کاهش وضوح دید و دقت انتقال امواج نور می شود.
اعتزیری ادامه داد: با برداشتن لایه ای از قرنیه و رنگ آمیزی آن، بیمار دچار تاری دید شد. کدر بنابراین این نوع جراحی از سوی انجمن چشم پزشکی کشور غیرعلمی اعلام شده و بسیاری از مراکز درمانی آن را ممنوع اعلام کرده اند.
به گفته وی، تاری دید در نور شدید بیشتر به چشم می خورد و ممکن است باعث ترس فرد از نور شود.
اعتزیری افزود: این مدل جراحی باعث ایجاد اختلال در میدان دید فرد می شود و بیمار فقط از مرکز مردمک دید خوبی دارد که اتفاقی آزاردهنده است. حتی ممکن است به دلیل این اختلال نیاز به جراحی داشته باشد آب مروارید یا آب مروارید را پیدا کنید که در این صورت مشکلاتی برای بیمار و جراح وجود دارد.
وی بیان کرد: این یک چالش است که فرد نیاز به جراحی دارد و اینکه کدورت ناشی از جراحی تغییر رنگ چشم مراقبت های لازم را از جراح می گیرد چالش دیگری است.
آتساکی با بیان اینکه انجام این عمل برای تغییر هر رنگ چشمی به هر رنگ دیگری امکان پذیر است، ماندگاری این جراحی را به رنگ انتخابی فرد بستگی دارد.
مهمترین عوارض تغییر رنگ چشم
– برخی افراد ممکن است بینایی خود را از دست بدهند
– ایجاد کنید گلوکوم یا گلوکوم که یک بیماری جدی و خطرناک است
– تشکیل آب مروارید
– آسیب قرنیه
– ادم قرنیه
– التهاب چشم که می تواند منجر به قرمزی، درد چشم و تاری دید شود
چه کسانی نباید تغییر رنگ چشم انجام دهند
عمل تغییر رنگ چشم برای همه افراد مناسب نیست و پزشک با معاینات انجام شده تاییدیه عمل را اعلام می کند. افرادی که چشم های سالمی دارند اصلا برای این جراحی مناسب نیستند و ممکن است سلامت چشم آنها کاملا به خطر بیفتد. این روش برای کسانی که اختلالات انکساری دارند چندان مناسب نیست و باعث نازکی قرنیه می شود. کودکان و افراد مسن کاندید مناسبی برای این روش نیستند. برای افرادی که مشکل آب مروارید دارند، این روش مضر است و جراح دید کافی برای برداشتن آب مروارید ندارد. کسانی که عمل تغییر رنگ چشم را انجام داده اند، اگر در آینده دچار پارگی های مشابه شوند، عمل جراحی آنها سخت خواهد بود.