وزرای بهداشت منطقه باید از قربانیان حملات اسرائیل حمایت کنند
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علیرضا رئیسی; معاون وزیر بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفتاد و یکمین اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (OMRO) در قطر ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و فروپاشی این رژیم سازمان بهداشت و درمان غزه تصریح کرد: با اندوه فراوان شاهد یک فاجعه انسانی و جنایات فاجعه بار در فلسطین اشغالی بودیم. متأسفانه تعداد کشته شدگان به بیش از 42000 نفر رسیده است که بیشتر آنها کودک و زن هستند و تعداد زیادی نیز در این نسل کشی بی سابقه زخمی شده اند. سیستم بهداشت و درمان این سرزمین به طور کامل از بین رفته و دهها بیمارستان و مرکز بهداشتی به دلیل حملات مستمر رژیم صهیونیستی از کار افتادهاند.
وی با تاکید بر اینکه جامعه جهانی و بویژه ما به عنوان وزرای بهداشت منطقه و وزیر بهداشت سایر مناطق باید وظیفه خود را برای حمایت از قربانیان این حملات وحشیانه با توجه به همکاری کشورهای عضو در راستای کنترل بیماری ها انجام دهیم، گفت: منطقه ای و همکاری زیرمنطقه ای در موضوعاتی مانند تروما و اورژانس، بیماری های واگیر مانند فلج اطفال و تب دنگی، تجمع انبوه مقاومت ضد میکروبی، بیماری های غیرواگیر، اختلالات روانی و دسترسی به کالاهای بهداشتی برای مقابله با خطر بحران مستلزم همکاری بین کشورهای عضو
رئیسی به اشتراک گذاری داده های دقیق و تعهد جمعی به پوشش همگانی سلامت را برای غلبه بر این چالش ها در منطقه ضروری دانست و ابراز داشت: منطقه ما دارای مجموعه ای از ظرفیت ها و اقدامات خوب است که باید شناسایی، به اشتراک گذاشته و برای ارتقای سلامت منطقه اجرا شود. . . WHO و کشورهای عضو درس های مهمی از همه گیری کووید گرفتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: علاوه بر تعهدات رهبران سیاسی و اجتماعی در قبال سلامت مردم، تقویت رهبری جهانی سازمان بهداشت جهانی، به رسمیت شناختن سلامت به عنوان اصلی ترین «خیر عمومی»، تضمین برابری در دسترسی سلامت برای همه کشورها و تقویت نقش سازمان بهداشت جهانی در تسهیل انتقال دانش و فناوری به همه کشورهای عضو، صرف نظر از هرگونه موانع سیاسی و اقتصادی ضروری است.
رئیسی یادآور شد: از این رو مدیر منطقه را تشویق می کنم از مراکز همکاری منطقه ای سازمان بهداشت جهانی و ظرفیت های پژوهشی و آموزشی بیشتر برای بهبود وضعیت سلامت منطقه استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از کشورهای منطقه ما تحت تحریم هستند از جمله ایران که با چالش های ناشی از اقدامات قهری یکجانبه (UCM) به ویژه در حوزه سلامت دست و پنجه نرم می کند، گفت: این موضوع مانع از دسترسی ضروری به دارو می شود. . به تجهیزات حیاتی و پزشکی تبدیل شده است. همانطور که رئیس جمهور ما نیز در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرد، من از مدیر کل و مدیر منطقه مدیترانه شرقی درخواست می کنم کارگروهی را برای مستندسازی اثرات مستقیم و غیرمستقیم اقدامات قهری یکجانبه بر سلامت در منطقه تشکیل دهند تا راه حل های ممکن را بیابند. برای رفع تحریم هایی که با حقوق اولیه بشر سازگار است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت کشورمان پیشنهاد تشکیل کارگروه هایی با حضور نمایندگان کشورهای عضو برای تدوین شاخص ها، نقشه راه و جدول زمانی برای دستیابی به اهداف تعیین شده (اولویت های سه گانه مدیر منطقه) برای هر یک را داد. کشور در منطقه
انتهای پیام/