سلامت خانواده

خواص شگفت انگیز سیر سیاه برای سلامتی

به گزارش خبرآنلاین از سلامت نیوز، استفاده از سیر سیاه به مصر باستان برمی گردد و از قدیم الایام در طب سنتی هند و چین نیز مورد استفاده بوده است. حبه های سیر سفید پوست کنده نشده به مدت 40 روز در معرض حرارت و رطوبت زیاد قرار می گیرند و به سیر سیاه تبدیل می شوند.

سیر تازه را به گونه ای تخمیر می کنند که به مدت 50 تا 90 روز در دمای 60 تا 77 درجه و رطوبت 80 تا 90 درصد نگهداری می شود. کار آسانی نیست؛ اما سیر بعد از تخمیر ژله ای می شود، رنگ حبه های سیر سیاه می شود و طعم شیرینی پیدا می کند.

این روش پخت و تخمیر سیر قرن هاست که در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و در سال های اخیر در کشورهای غربی رایج شده است.

. برخی از مواد شیمیایی موجود در سیر سفید در طی فرآیند تخمیر از بین می روند و این مواد شیمیایی به ویژه آلیسین مسئول طعم تند و بوی خاص آن هستند.
. وقتی این مواد شیمیایی به مرور زمان پیر می شوند، طعم شیرین و دلپذیری به سیر می دهند.
. روش حرارت دادن سیر باعث کاهش غلظت آلیسین می شود. اما خواص آنتی اکسیدانی عمومی سیر را تقویت می کند.
. سیر سیاه مانند سیر سفید هضم غذا را مختل نمی کند.

ارزش غذایی سیر سیاه با سیر سفید و معمولی متفاوت است و خواص مختلفی برای سلامتی دارد. می توانید سیر سیاه را به تنهایی، به صورت پودر، در روغن نگه داشته شده، به عنوان سس سالاد یا با هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید. همانطور که گفتیم سیر سیاه طعم ملایم تری نسبت به سیر سفید دارد.

فواید سیر سیاه برای سلامتی
تقویت سیستم ایمنی بدن

. می دانیم که سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و سیر سیاه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
. سیر سیاه با تقویت سیستم ایمنی می تواند از بیماری های مختلف باکتریایی و ویروسی جلوگیری کند.
. سیر سیاه به سلامت دستگاه گوارش و تنفس کمک می کند.

مصرف منظم سیر سیاه می تواند به پیشگیری از اختلالات مرتبط با افزایش سن مانند زوال عقل و آلزایمر که در اثر آسیب به سلول های مغزی ایجاد می شود، کمک کند.

تنظیم قند خون
. سیر سیاه می تواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند.
. سیر سیاه خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد و می تواند از عوارض دیابت کنترل نشده جلوگیری کند.
. هنوز مطالعات بیشتری برای تایید قطعی این خواص مورد نیاز است.

خواص آنتی اکسیدانی
. خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه ده برابر قوی تر از همان خواص سیر سفید است.
. این مولکول های آنتی اکسیدانی از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می شود محافظت می کند.
. سیر سیاه آلیسین ناپایدار را به مولکول های آنتی اکسیدانی پایدارتر تبدیل می کند.
. عصاره سیر سیاه رادیکال های آزاد را که می توانند به کبد، خون و کلیه ها آسیب برسانند، کاهش می دهد.

محافظت از سلامت مغز
. مصرف منظم سیر سیاه می تواند به پیشگیری از اختلالات مرتبط با افزایش سن مانند زوال عقل و آلزایمر که در اثر آسیب به سلول های مغزی ایجاد می شود، کمک کند.
. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر سیاه می تواند سلول های آسیب دیده بدن را ترمیم کند.

به سلامت قلب کمک کنید
. هموسیستئین که یک آمینو اسید تولید شده در بدن است می تواند به دیواره رگ های خونی آسیب برساند و زمینه را برای بیماری های قلبی عروقی فراهم کند.
. تحقیقات نشان می دهد که سیر سیاه می تواند به طور موثر میزان هموسیستئین را در بدن کاهش دهد و همچنین کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش دهد و در نتیجه از سلامت قلب شما محافظت کند.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن
. سیر سیاه فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به سیر سفید خام دارد.
. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی به تقویت سیستم دفاعی شما در برابر بیماری های مزمن و استرس اکسیداتیو کمک می کند.

کمک به کاهش وزن
. یک مطالعه نشان داد که سیر سیاه دارای خواص ضد چاقی است.
. سیر سیاه در تغذیه حیوانات مورد آزمایش قرار گرفت و نتیجه این شد که لایه‌های چربی شکم این حیوانات نسبت به سایر حیوانات نازک‌تر شد.

افزایش میل جنسی
. برخی فرهنگ ها از سیر سفید و سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده می کنند.
. آنتی اکسیدان های موجود در سیر می توانند بر گردش خون، سطح انرژی و سایر اجزای مهم در فعالیت جنسی تأثیر بگذارند.

عوارض احتمالی مصرف سیر سیاه
هم سیر سفید و هم سیر سیاه می توانند مواد مفیدی در وعده های غذایی شما باشند. اما در برخی موارد ممکن است عوارض جانبی وجود داشته باشد.

واکنش آلرژیک
گزارش شده است که یک زن به دلیل واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار ذات الریه شد.

رقیق شدن خون
. مصرف مقادیر زیاد سیر سیاه ممکن است خون را رقیق کند، که می تواند برای افرادی که قبلاً مشکلات لخته شدن خون دارند یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، مشکل ساز باشد.
. سیر سیاه ممکن است بعد از جراحی باعث خونریزی شدید شود.

تداخل یا سایر داروها
. سیر سیاه ممکن است با سایر داروهایی که مصرف می‌کنید، مانند رقیق‌کننده‌های خون و داروهای فشار خون، و داروهای عفونت‌های ویروسی در افرادی که دارای نقص ایمنی هستند، تداخل داشته باشد.

سایر اثرات منفی سیر سیاه
. مصرف زیاد سیر سیاه می تواند باعث بوی بد دهان و بوی بدن و معده درد شود.

چگونه از سیر سیاه استفاده کنیم؟
بسته به وضعیت سلامت عمومی شما، خوردن یک تا سه حبه سیر سیاه در روز توصیه می شود. البته باز هم بستگی به افراد دارد و نمی توان مقدار مشخصی را تعیین کرد. از سیر سیاه در رژیم غذایی خود به روش های زیر استفاده کنید:
. سیر سیاه طعم شیرینی دارد و می توانید آن را به صورت خام مصرف کنید.
. می توانید از سیر سیاه به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاها مانند سالاد و پیتزا استفاده کنید.
. می توانید سیر سیاه را با کره یا سرکه بالزامیک ترکیب کرده و به عنوان سس سالاد و استیک استفاده کنید.
. سیر سیاه را با کمی پیاز تفت دهید و از آن به عنوان چاشنی یا دارچین برای تزئین غذای خود استفاده کنید.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا