سلامت خانواده

این سبزی خاصیت ضد سرطانی دارد

به گزارش خبرآنلاین از سلامت نیوز، اگر بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم که هر ماده غذایی در هر 100 کالری چند درصد از مواد مغذی مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند، سبزی شاهی از 100 نمره 100 می گیرد.اما دقیقا چه چیزی آیا مزیت های شاهی و عوامل ایجاد آنها چیست؟!

1. شاهی دارای اثرات ضد التهابی قوی است
اولین ویژگی شاهی که اهمیت آن را دو چندان می کند خاصیت ضدالتهابی آن است. خاصیت ضد التهابی شاهی باعث می شود که این سبزی توانایی بالایی در مبارزه با استرس اکسیداتیو داشته باشد. محققان می گویند شاهی بهترین منبع برای ترکیب خاصی به نام فنتیل ایزوتیوسیانات (PEITC) است. این ماده خاص رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد، خاصیت ضد التهابی دارد و اثرات آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد.

2. شاهی سرشار از ویتامین K است
حتما شنیده اید که افزودن کلم پیچ یا کلم بروکلی به رژیم غذایی برای افزایش دریافت ویتامین K طبیعی ضروری است، اما شاهی سرشار از ویتامین K نیز می باشد. در واقع، هر لیوان شاهی حاوی حدود 85 میکروگرم ویتامین K است، در حالی که روزانه نیاز این ماده برای بزرگسالان حدود 120 میکروگرم است. بنابراین، با گنجاندن یک وعده شاهی در برنامه غذایی روزانه خود، می توانید بخش زیادی از ویتامین K مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

3. شاهی از قلب محافظت می کند
سبزی شاهی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که فواید زیادی برای سلامت قلب دارد. شاهی فاقد چربی اشباع شده است و سدیم بسیار کمی دارد که هر دو برای حمایت از سلامت قلب بسیار مهم هستند. در همین حال، شاهی حاوی 3 ریز مغذی مهم در رژیم غذایی DASH است. منیزیم، پتاسیم و کلسیم. این رژیمی است که برای کاهش فشار خون و کلسترول خون برای مبارزه با بیماری های قلبی استفاده می شود، در حالی که خود سبزی شاهی می تواند به تقویت سلامت قلب کمک کند. شاهی حاوی نیترات های غذایی است که می تواند باعث سلامت رگ های خونی، تقویت گردش خون و نقش مثبت در تنظیم فشار خون شود. این نیترات ها در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شوند که همان ترکیبی است که التهاب رگ های خونی را تسکین می دهد و عملکردهای قلبی عروقی را تقویت می کند.

4. شاهی حاوی ترکیبات ضد سرطانی است
کلم پیچ از طرق مختلف به سلامت قلب، استخوان و چشم کمک می کند و در عین حال التهاب را نیز کاهش می دهد. مجموعه خواص شاهی این سبزی را به یکی از مواد غذایی باکیفیت و مهم برای محافظت از بدن در برابر سرطان تبدیل کرده است. محققان می گویند ترکیبات زیست فعال موجود در شاهی مانند گلوکوزینولات ها می توانند از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده و نقش مثبتی در از بین بردن این سلول ها داشته باشند، در حالی که همین ویژگی به محافظت از بدن در برابر سرطان های مختلف کمک می کند. وجود آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های مختلف (ترکیبات شیمیایی گیاهی) در سبزی شاهی نیز باعث می شود که مصرف منظم این سبزی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا