سلامت خانواده

بهترین غذاهایی که به سلامت کبد کمک می کند

به گزارش خبرآنلاین باشگاه خبرنگاران جوان ؛ برخی از انواع غذاهای طبیعی به سلامتی کمک کرده و از بیماری های کبدی پیشگیری می کنند. مصرف منظم این غذاها را می توان به افرادی که می خواهند کبدی سالم داشته باشند نیز توصیه کرد.

کبد چیست؟
این اندام در قسمت راست بالای حفره شکمی قرار دارد. کبد شما بسیاری از وظایف حیاتی را انجام می دهد، از جمله ذخیره ویتامین ها و مواد معدنی، تولید فاکتورهای انعقاد خون، سنتز آنزیم ها و پروتئین ها، ذخیره چربی و قند، و حذف الکل، داروها و مواد سمی از بدن. به خاطر همه اینها، برای یک زندگی سالم به کبد سالم نیاز است.

برخی از مسائل وجود دارد که باید در طول زندگی مورد توجه قرار گیرد تا از سلامت کبد محافظت شود. پرهیز از الکل و سیگار و مصرف بی مورد مواد مخدر، ورزش منظم، دوری از استرس، معاینات منظم سلامت و داشتن رژیم غذایی سالم از جمله این موارد است.

غذاهای مفید برای کبد

1. کنگر فرنگی
کنگر از نظر مواد مغذی بسیار غنی است. حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A، C و B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز و کلسیم است. علاوه بر این، کنگر فرنگی “سیارین” از عملکرد منظم کبد، کیسه صفرا و مجاری صفراوی، کلیه ها و روده ها پشتیبانی می کند. کنگر باعث تسریع جریان صفرا می شود. به این ترتیب از انسداد مجرای صفراوی و بیماری های کیسه صفرا جلوگیری می کند و در عین حال هضم غذا را تسهیل کرده و از سوء هاضمه جلوگیری می کند.

کنگر علاوه بر کبد، غلظت اوره را در کلیه ها افزایش می دهد و اثر مدر دارد. به این ترتیب ضمن تصفیه خون به دفع سموم از بدن نیز کمک می کند. یک کنگر فرنگی متوسط ​​تقریباً 60 کیلو کالری انرژی دارد. به دلیل انرژی کم، گزینه غذایی بسیار مفیدی است. همچنین به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک می کند. زیرا منبع خوبی از فیبر است. برای مصرف می توانید کنگر تازه یا کنسرو شده را بجوشانید و در سالاد استفاده کنید. می توانید آن را با غلات مخلوط کرده و به عنوان چای مصرف کنید.

2. قهوه
یکی از فواید قهوه که اثرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد، محافظت از سلامت کبد است. هنگامی که مطالعات علمی بررسی می شود، مشاهده شده است که مصرف قهوه اثرات پیشگیرانه و حمایتی بر پیشرفت بیماری حتی در بیماران کبدی دارد. احتمال آسیب دائمی کبد و سیروز در افراد مبتلا به بیماری کبدی که به طور منظم و متوسط ​​قهوه می نوشند بسیار کمتر از افرادی است که قهوه نمی نوشند.

قهوه که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است، رادیکال های آزاد را خنثی می کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. به این ترتیب از سرطان کبد و سایر انواع سرطان محافظت می کند. علاوه بر این، قهوه که از التهاب جلوگیری می کند، در بهبود التهاب کبد و جلوگیری از آسیب کبدی ناشی از هپاتیت موثر است. قهوه که باعث تسریع چربی سوزی در بدن می شود از چاق شدن کبد نیز جلوگیری می کند. با توجه به تمام این اثرات مثبت، در صورت عدم مصرف بیش از حد قهوه، می توان آن را در زمره غذای دوستدار کبد قرار داد.

3. چای سبز
چای سبز ماده غذایی بسیار ارزشمندی است که از نظر فواید سلامتی موضوع تحقیقات علمی بسیاری بوده است و فواید بسیاری با این مطالعات به اثبات رسیده است. مشاهده شده است که بهبودی از بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که عادت منظم به نوشیدن چای سبز دارند به طور قابل توجهی آسان تر است. چای سبز که منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها نیز هست، استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد.

اثر محافظتی در برابر سرطان کبد و بسیاری از انواع سرطان های دیگر دارد. چای سبز که به کاهش التهاب کمک می کند، به بهبود التهاب کبد نیز کمک می کند. در بیماران هپاتیت از آسیب کبدی ناشی از عفونت جلوگیری می کند. برای مشاهده این اثرات مثبت، مصرف چای سبز باید به طور منظم و بالای 2-3 فنجان در روز باشد.

4. سیر
سیر قرن هاست که به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از نظر سلامت کبد فواید مهمی دارد. سیر به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد از التهاب کبد جلوگیری می کند. علاوه بر این، به تسکین التهاب در بیماری هایی مانند هپاتیت یا التهاب کیسه صفرا کمک می کند و از آسیب کبدی جلوگیری می کند. علاوه بر اینها، سیر که فواید بسیاری برای سلامتی دارد، می تواند به طور منظم توسط افراد سالم مصرف شود.

5. مارچوبه
اگرچه مصرف آن در کشور ما چندان رایج نیست. اما مارچوبه غذای بسیار مفیدی برای سلامت کبد است. مارچوبه به صورت تازه مصرف می شود. این گیاه می تواند از عملکرد کبد حمایت کرده و از بیماری های کبدی محافظت کند. از آنجایی که اثر ادرار آور دارد، به پاکسازی بدن از سموم کمک می کند. همچنین از سلامت کبد و کلیه محافظت می کند. جدای از این، مارچوبه را که فواید بسیار دیگری نیز دارد، می توان به راحتی به عنوان غذا با روغن زیتون، به تنهایی یا در سالاد آب پز میل کرد.

6. انگور
انگور یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای کبد است. این میوه حاوی ماده بسیار مفیدی به نام رسوراترول به خصوص در انواع قرمز و بنفش است. رسوراترول، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی، محافظت در برابر بسیاری از بیماری ها، به ویژه سرطان کبد و التهاب کبد را فراهم می کند. علاوه بر میوه انگور، هسته آن نیز از این ترکیبات مفید بسیار غنی است.

7. بادام زمینی
بادام زمینی غذایی با محتوای کولین بالا است که یک جزء بسیار مفید برای سلامت کبد است. این دانه حاوی مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین E و مواد معدنی مختلف است. بنابراین، می تواند از کبد در برابر سرطان و عفونت محافظت کند و از عملکرد طبیعی آن پشتیبانی کند. علاوه بر بادام زمینی، مغزهایی مانند تخمه آفتابگردان و فندق نیز برای سلامت کبد مفید هستند. اما از آنجایی که میزان چربی این غذاها زیاد است باید اعتدال را رعایت کرد.

8. ماهی چرب
ماهی های روغنی مانند سالمون و ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب و عروق، متعادل کردن کلسترول، جلوگیری از التهاب و سرطان و محافظت از سلامت کبد دارند. ماهی باید حداقل دو روز در هفته مصرف شود تا اسیدهای چرب امگا 3 کافی به بدن برسد. با روش های سالم مانند فر، گریل یا بخارپز بپزید.

9. گریپ فروت
یکی دیگر از مواد غذایی که به محافظت از سلامت کبد کمک می کند گریپ فروت است. ترکیبی به نام نارینگین اثرات مهمی در محافظت از سلامت و بهبود عملکرد کبد دارد. در عین حال، این مواد که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، در پیشگیری از عفونت و محافظت از سلول ها در برابر سرطان نیز موثر هستند. بنابراین مصرف گریپ فروت از بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری هایی مانند هپاتیت، کوله سیستیت و سرطان کبد محافظت می کند.

غذاهای مفید برای کبد که در بالا ذکر شد می توانند توسط افرادی که مانع پزشکی برای مصرف این غذاها نیستند به برنامه غذایی اضافه کنند. این غذاها می توانند از سلامت کبد محافظت کنند.

علاوه بر این، باید از مصرف الکل و سیگار خودداری کرد. داروها و مکمل های غذایی نباید خودسرانه مصرف شوند و فعالیت بدنی باید به طور منظم انجام شود. علاوه بر این، با معاینات منظم توسط پزشک، آزمایش های عملکرد کبد و رسیدن به وزن ایده آل افراد دارای اضافه وزن می تواند از سلامت کبد محافظت کند. به این ترتیب با تشخیص بیماری های احتمالی در مراحل اولیه از آسیب دائمی به کبد جلوگیری می شود.

233233

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا