مواد غذایی ضد التهابی را بشناسید/ از انواع سبزیجات تا مغزیجات
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، مهسا موذن رژیم غذایی ضد التهابی را یکی از مواردی عنوان کرد که می تواند التهاب را در بدن کاهش دهد و سلامت کلی فرد را بهبود بخشد و گفت: رژیم غذایی ضد التهابی. اغلب بر اساس غذاهای غنی از مواد مغذی است ضد یک اکسیدان است. این رژیم از طریق کاهش سطح رادیکال های آزاد که مولکول ها را تشکیل می دهد پاسخگویی هستند، کار می کند.
سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم و پیاز، میوه ها به ویژه میوه هایی با رنگ های تیره مانند زغال اخته، انار، انگور بنفش، گیلاس، مرکبات، گوجه فرنگی و توت، میوه های حاوی چربی مانند آووکادو و زیتون، چربی های سالم مانند روغن زیتون و روغن زیتون آووکادو و ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی مخالی و آنچوی به عنوان غذای ضد التهاب نامیده می شود.
این متخصص تغذیه افزود: همچنین آجیل مانند بادام و سایر مغزها، چای سیاه و چای سبز و ادویه جات و گیاهانی مانند زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریم گلی، شوید، برگ بو و ریحان از جمله غذاهایی هستند که خاصیت ضد التهابی دارند.
معذین با بیان اینکه در رژیم ضد التهابی باید تعادل مناسبی از پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی تامین شود و نیاز بدن به ریزمغذی ها، فیبر و آب تامین شود، افزود: برخی عادات غذایی مانند مصرف مقادیر زیاد شکر و شربت ذرت فروکتوز بالا و کربوهیدرات های تصفیه شده ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شود و همچنین باید از مصرف چربی های هیدروژنه، چربی های ترانس و بسیاری از مارگارین ها اجتناب شود.
وی تاکید کرد: در رژیم ضد التهابی مصرف برخی اقلام از جمله نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه های قندی، نوشابه های گازدار و آب میوه ها، کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و ماکارونی سفید، دسرهایی مانند کیک، بستنی، کلوچه و آب نبات. ، گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند آمد داگ و سوسیس، تنقلات فرآوری شده مانند کراکر، چیپس و چوب شور و همچنین روغن های خاصی مانند روغن آفتابگردان، سویا و ذرت باید به حداقل برسد.