اخبار سلامت

انجام واکسیناسیون “روتاویروس” و “پنوموکوک” در کل کشور تا سال آینده

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، بهرام عین اللهی در مراسم «ضیافت زندگی» که با هدف تجلیل از فعالان پیوند اعضا و خیرین سلامت در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: در سال های قبل از انقلاب هموطنان ما بودند. مجبور به استفاده از خدمات پزشکان از کشورهای همسایه بی کیفیت بودند و گاه مجبور می شدند برای دریافت ساده ترین درمان ها و بی اهمیت ترین جراحی ها به خارج از کشور سفر کنند. در آن زمان تنها 9 دانشگاه علوم پزشکی در کشور وجود داشت و سالانه حدود 800 تا 900 دانشجو در این دانشگاه ها تربیت می شدند و امروز 67 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، 22 هزار هیئت علمی، 270 هزار دانشجو و 8 هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم.

وزیر بهداشت ارتقای شاخص امید به زندگی را یکی از شاخص های مهم پیشرفت در حوزه پزشکی دانست و گفت: در سال های قبل از انقلاب امید به زندگی حدود 56 سال بود اما اکنون به 76 سال رسیده است. . از سوی دیگر با استقرار نظام مراقبت های بهداشتی اولیه و تلاش نیروهای بهداشت و درمان، شاهد کاهش مرگ و میر نوزادان از 32 در هزار تولد زنده به 8 و کاهش مرگ و میر مادران بوده ایم. از 255 در صد هزار تولد زنده به 25 در هر 100000 تولد زنده. ما در هر صد هزار تولد زنده هستیم.

عین اللهی کاهش مرگ و میر کودکان زیر 15 سال از 135 در هزار تولد زنده به 14 در هزار تولد زنده در سال های پس از پیروزی انقلاب را از دیگر شاخص های مقایسه ای نظام سلامت کشورمان دانست و با تاکید بر کنترل بسیاری از بیماری های عفونی در کشور ما وی خاطرنشان کرد: زمانی فلج اطفال در کشور ما یک بیماری شایع بود اما امروزه مانند بسیاری از بیماری های دیگر این بیماری ریشه کن یا کنترل شده است. همچنین در زمینه تولید واکسن پیشرفت زیادی داشته ایم به طوری که 6 نوع واکسن در کشور تولید شده است و در پیشگیری و درمان کرونا سال گذشته مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته ایم.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون با واکسن پنوموکوک و روتاویروس از چند روز گذشته در کشورمان آغاز شده است، گفت: این طرح به صورت آزمایشی در استان هرمزگان در حال اجراست و امیدواریم واکسیناسیون با این دو واکسن در استان هرمزگان انجام شود. کل کشور تا سال آینده

عین اللهی خطاب به دانشجویان گفت: شما دانش آموزان امیدهای این کشور هستید و باید در عرصه تولید علم پویا و نوآور باشید. دانش آموز باید بتواند با جستجوی کلان داده ها و آگاهی از دانش روز دنیا خود را توسعه دهد و دانش و مهارت های خود را نه تنها در طول تحصیل بلکه به طور مستمر به روز کند. در حال حاضر کتابخانه ها الکترونیکی و دیجیتال هستند و منابع علمی به طور گسترده در دسترس همگان است. بنابراین هیچ مانعی برای دستیابی به علم روز و منابع علمی وجود ندارد. امروز چشم مردم به شما دانشجویان است. زیرا شما دانشمندان و انقلابیون آینده در عرصه علم و فناوری هستید.

وزیر بهداشت با تاکید بر اولویت سلامت و پیشگیری بر درمان از تدوین و اجرای برنامه ملی سلامت خانواده در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در این برنامه هر فرد ایرانی باید بر اساس کد ملی مراقب سلامت داشته باشد. مراقبی که او را می شناسد و برایش پرونده سلامتی تهیه می کند – نه بیماری. کمپین ملی سلامت نیز معرفی طرح سلامت خانواده و غربالگری دو بیماری دیابت و فشار خون بود که در کشور اجرا شد. بیش از 46 میلیون نفر در آن شرکت کردند و رکورد مشارکت مردم در حوزه سلامت شکسته شد.

عین اللهی از حرکت کشور به سمت اقتدار علمی در منطقه خبر داد و با بیان اینکه تولیدات علمی امروز باید بر اساس نیاز و نگاه به رفع مشکلات کشور باشد، گفت: حضور فعال دانشجویان و اساتید در مراکز تحقیقاتی ضروری است. در حال حاضر هزار و 444 شرکت دانش بنیان و 850 مرکز تحقیقاتی در حوزه سلامت در کشور فعالیت می کنند و با حضور گسترده دانشجویان و اساتید، این مراکز رونق بیشتری خواهند گرفت.

وزیر بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد را یکی از دانشگاه های پیشرو و باسابقه کشور برشمرد و افزود: اساتید بسیار برجسته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش مهمی در پیشرفت علمی کشور دارند. این دانشگاه در دهه های گذشته در آموزش علوم پزشکی پیشرو بوده است و برای اولین بار استفاده از شبیه سازها در حوزه آموزشی در مشهد آغاز شد.

عین اللهی با اشاره به حضور خود در اجلاس بین المللی ایمنی و کیفیت مراقبت های بهداشتی و درمانی در قطر، دیدار با وزیر بهداشت قطر و رئیس دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت یادآور شد: بسیاری از مقامات خارجی در این نشست حضور داشتند. به توانمندی های بالای کشورمان در حوزه سلامت اشاره کرد. آنها اعتراف می کنند؛ به خصوص که قوی ترین نظام سلامت منطقه به ویژه در حوزه نیروی انسانی متخصص متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه بهترین خیرین سلامت را در کشور داریم از کمک 3 هزار و 600 میلیارد تومانی خیرین به حوزه سلامت در سال گذشته خبر داد و گفت: در همه حوزه ها اعم از آموزش، بهداشت، پژوهش، اورژانس و درمان داریم. شاهد کمک های ارزنده خیرین بودیم. ما سالم هستیم؛ در حال حاضر یکی از بهترین دانشکده های پزشکی منطقه در البرز و یکی از بهترین بیمارستان های کودکان (بیمارستان حکیم در جنوب تهران) با کمک خیرین سلامت ساخته شده است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا