این افراد نباید زردچوبه مصرف کنند
به گزارش خبرآنلاین از برنا، بیماری سلیاک یک بیماری ارثی گوارشی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن (پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار) ایجاد می شود. زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که رنگ، عطر و طعم ادویه را می دهد. مطالعات قبلی نشان داده است که از این ترکیب می توان برای سرکوب خاطرات تلخ، تسکین روده و التیام انواع زخم ها استفاده کرد.
مطالعات جدید نشان می دهد که کورکومین با کاهش التهاب و بهبود گردش خون، عملکرد مغز را بهبود می بخشد. داوطلبانی که در این آزمایش از کپسول های حاوی کورکومین استفاده کردند، حافظه و تمرکز بهتری نسبت به همسالان خود داشتند. کاهش احساس خستگی و استرس و افزایش آرامش از دیگر خواص کورکومین است.
محققان ترکیب ضد التهابی کورکومین را برای درمان مشکلات مزمنی مانند بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر مفید می دانند. اگرچه این ادویه بسیار مفید است، اما مصرف آن به برخی افراد توصیه نمی شود. افراد مبتلا به بیماری سلیاک جزو این دسته هستند. سلیاک یک اختلال خود ایمنی ژنتیکی است که به دلیل مصرف پروتئینی به نام گلوتن، سیستم ایمنی بدن به پرزهای روده کوچک حمله کرده و باعث اختلال در جذب غذا می شود.
در بیماری سلیاک به دلیل آسیب دیدن پرزهای جذب کننده غذا، مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز مانند آهن، فولات، کلسیم، ویتامین D، پروتئین و چربی در دسترس بدن قرار نمی گیرد و بیمار دچار سوء تغذیه می شود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند. کم خونی، خستگی و اختلالات گوارشی از جمله نفخ و اسهال از مهم ترین علائم این بیماری هستند.
افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه نیز باید در مصرف زردچوبه احتیاط کنند، اگرچه مقادیر مجاز این ادویه برای آنها بی خطر است. محققان مصرف حدود 500 تا 1000 میلی گرم از این ادویه را در روز بی خطر می دانند، اما اگر این مقدار بیش از 2000000 میلی گرم در روز باشد، می تواند مضر باشد.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین