خواص زردچوبه در طب سنتی/ مصرف زردچوبه برای چه افرادی مضر است؟
به گزارش خبرگزاری ایمنا، زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه ها و طعم دهنده هاست و از مهم ترین خواص آن می توان به تسکین درد، درمان آکنه و … اشاره کرد. آکنهسلامت کبد، درمان سیاهی دور چشم، مفید برای دستگاه گوارش، درمان افسردگی و مفید برای لاغری و کاهش وزن.
زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل و دارای ریشه زرد است. ماده اصلی فعال زردچوبه کورکومین نام دارد که مسئول خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی زردچوبه و اسیدهای آن است. والرینیک، فلاندر، کاپریلیک و سابی نیل یکی از مهم ترین اجزای این ماده است.
خواص زردچوبه برای کاهش وزن
یکی از خواص شناخته شده زردچوبه کاهش وزن است. زردچوبه با افزایش متابولیسم، کنترل سطح قند خون و بهبود فرآیند هضم غذا به کاهش وزن کمک می کند. سرعتش بالا می رود.
سلامت دستگاه گوارش
ارتباط خوبی بین مصرف زردچوبه و روده بزرگ وجود دارد، زیرا زردچوبه باکتری های مضر روده را از بین می برد و جذب مواد مغذی را افزایش می دهد. علاوه بر این، خواص ضد التهابی زردچوبه خطر ابتلا به بیماری های التهابی گوارشی مانند کولیت را کاهش می دهد. گاستریت و سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد.
خواص زردچوبه برای دیابت
یکی از بزرگترین عوارض زردچوبه برای بدن که با مصرف زیاد این ماده خواهید دید، مربوط به دیابت و افزایش قند خون است، اما اگر زردچوبه را به مقدار متعادل و مناسب مصرف کنید، متوجه خواهید شد که این این ماده سطح انسولین خون را متعادل می کند. و می تواند در کاهش و تنظیم قند خون موثر باشد اما توجه داشته باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
خواص زردچوبه برای پوست و مو
خواص ضد التهابی زردچوبه می تواند التهابات پوستی مانند جوش ها را کاهش دهد. آکنه و سایر التهابات پوستی، این گیاه می تواند به تسکین قرمزی و تورم پوست و تسریع در بهبود کمک کند. زردچوبه همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است که می تواند در درمان عفونت های پوستی ناشی از باکتری ها موثر باشد. در همین حال، خواص ضد قارچی زردچوبه می تواند به کاهش عفونت های قارچی پوست مانند قارچ پا و ناخن کمک کند.
زردچوبه همچنین می تواند به بهبود لک های پوست کمک کند، خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند به مبارزه با آسیب های ناشی از اکسیداسیون پوست و کاهش تولید ملانین کمک کند.رنگدانه) موثر است، این خاصیت می تواند به کاهش لکه های تیره، لک های ناشی از آفتاب و علائم پیری پوست کمک کند، ماسک ها و پوشش های پوستی حاوی زردچوبه نیز می تواند در بهبود تنظیم چربی پوست، تقویت گردش خون و روشن و از بین بردن لکه های تیره روی پوست موثر باشد. پوست
عوارض مصرف زیاد زردچوبه
عوارض جانبی زردچوبه در صورت استفاده نادرست و بیش از حد عبارتند از:
- کاهش سطح آهن خون
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد معده
- قند خون بالا
- سنگ کلیه
- سنگ کیسه صفرا
- مشکلات باروری
- مشکلات خونریزی و لخته شدن
- کاهش فشار خون
- سردرد شدید
خواص زردچوبه در طب سنتی
زردچوبه در طب سنتی به عنوان یک ماده ضد نفخ شناخته شده است و مصرف آن همراه با غذا می تواند به بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده کمک کند. این گیاه برای افرادی که اختلالات گوارشی دارند و کسانی که بعد از غذا احساس خستگی و نفخ می کنند توصیه می شود.
تحقیقات نشان داده است که مصرف 500 میلی گرم پودر زردچوبه در روز می تواند به بهبود سوء هاضمه کمک کند. همچنین در مطالعات بالینی مصرف یک گرم زردچوبه در روز باعث تسریع در بهبود زخم معده و کاهش درد شده است. این گیاه برای درمان و پیشگیری از رشد کولیت اولسراتیو نیز مفید است.
مزاج زردچوبه گرم و خشک است و یکی از مهمترین خواص زردچوبه رفع گرفتگی کبد است. اگر در غذا از زردچوبه استفاده شود آب لیمو همچنین افزوده شده، برای درمان کبد چرب بسیار مفید است. جویدن این گیاه در دهان برای تسکین درد دندان مفید است البته اگر کمی تفت داده شود و به صورت گرم و نرم استفاده شود.
ذرات گرد این گیاه برای خشک کردن زخم ها و تسکین درد ورم آنها مفید است و از پودر کوبیده آن (پودر زردچوبه) برای جلوگیری از خونریزی زالو استفاده می شود، مالیدن زردچوبه به ورم آن درد آن را کاهش داده و ورم را کاهش می دهد. برای تقویت چشم مناسب است.
زردچوبه برای چه افرادی مضر است؟
- بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
- افراد مبتلا به زخم معده
- بیماران مبتلا به بیماری های قلبی
- افراد گرم مزاج
خواص زردچوبه برای درمان کبد چرب
کبد چرب به دلیل افزایش چربی خون و همچنین مصرف غذاهای چرب و حتی نوشیدنی های الکلی ایجاد می شود، این بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد و یکی از مهمترین خواص زردچوبه برای بدن مربوط به کنترل میزان چربی خون است. و درمان علائم کبد چرب توسط این ماده. اما توجه داشته باشید که در مصرف این ماده زیاده روی نکنید زیرا احتمال افت فشار خون و کاهش شدید چربی را خواهید داشت.