نان تیره بخورید – خبرگزاری سلامت
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، زهرا پوراحمد به هموطنان توصیه کرد از نان تهیه شده با آرد سبوس دار، خمیر مایه یا مخمر استفاده کنند.
وی گفت: نان های تیره به دلیل وجود درصد بالای سبوس، ارزش غذایی نان را افزایش می دهند.
پوراحمد ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها افزود: سرانه مصرف نان در کشور دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.
وی در خصوص اهمیت سبوس در نوع آرد مورد استفاده برای تهیه نان گفت: سبوس گندم غنی ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و فیبرهای گیاهی است.
پوراحمد ادامه داد: سبوس دارای ویتامین های B، C، E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. نان های تیره سبوس بیشتری دارند اما ذائقه غذایی مردم ما بیشتر به سمت نان های روشن است.
وی اظهار داشت: استفاده از آرد سفید بدون سبوس باعث افزایش قند خون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می شود.
پوراحمد گفت: از آنجایی که سازمان غذا و دارو نظارت بر ایمنی و سلامت محصولات سلامت محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانه ها و نانوایی های سرپوشیده آرد به صورت مستمر انجام و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می گیرد.
وی در پایان مصرف نان های تیره با آرد سبوس دار و حاوی سبوس بیشتر مانند نان سنگک را به هموطنان توصیه کرد و خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی و تقاضای مردم از نانوایی ها می تواند نقش بسزایی در تشویق پخت نان سبوس دار در نانوایی ها داشته باشد.