تهدید سلامت مغز به دلایلی که ممکن است فکرش را نکنید
به گزارش آنلاین، نتایج یک تحقیق جدید نشان داد افرادی که در مناطقی با آلودگی نوری بیشتر در شب زندگی می کنند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر به خصوص در میانسالی قرار بگیرند.
به گفته محققان، آلودگی نوری شبانه نسبت به سایر عوامل خطر شناخته شده مانند مصرف الکل، بیماری کلیوی، افسردگی و چاقی، به شدت با بیماری آلزایمر در افراد 65 ساله و بالاتر مرتبط است. همراه با شدت نور زیاد در شب مهمترین عامل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر زودرس در این گروه سنی بود.
ساینس گزارش داد: «ما نشان دادهایم که در ایالات متحده یک همبستگی مثبت بین شیوع بیماری آلزایمر و قرار گرفتن در معرض نور در شب، بهویژه در افراد زیر 65 سال وجود دارد.
ایسنا نوشت: آلودگی نوری شبانه – یک عامل محیطی قابل تغییر – ممکن است یک عامل خطر مهم برای بیماری آلزایمر باشد. در این مطالعه، محققان نقشههای آلودگی نوری 48 ایالت قارهای را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با دادههای ملی در مورد بروز بیماری آلزایمر و عوامل خطر شناخته شده برای بیماری دژنراتیو مغز مقایسه کردند.
به نظر می رسد آلودگی نوری یکی از عوامل خطر آلزایمر در سالمندان باشد، اما نتایج نشان می دهد که به اندازه سایر عوامل مانند دیابت، فشار خون بالا و سکته مغزی تأثیرگذار نیست، اما محققان هیچ عامل خطر دیگری از آلودگی نوری پیدا نکردند. برای افراد کمتر از 65 سال. سال جلو نمی رود.
به گفته محققان، نتایج نشان میدهد که افراد جوان ممکن است بهویژه به اثرات قرار گرفتن در معرض نور شبانه حساس باشند، اگرچه دلیل آن نامشخص است.
این محققان بر این باورند که ژنتیکی که خطر ابتلا به آلزایمر اولیه را افزایش می دهد، بر پاسخ به استرس بیولوژیکی تأثیر می گذارد و می تواند منجر به افزایش آسیب پذیری در برابر تأثیرات نور شب شود. بهعلاوه، افراد جوانتر به احتمال زیاد در مناطق شهری زندگی میکنند و سبک زندگیای را دنبال میکنند که ممکن است قرار گرفتن در معرض نور در شب را افزایش دهد.
به گفته محققان، با توجه به این یافته ها، افراد ممکن است بخواهند قرار گرفتن در معرض نورهای روشن در شب را محدود کنند. تغییرات آسان برای پیاده سازی شامل استفاده از پرده های خاموش یا خوابیدن با ماسک چشم است. این ابزار به ویژه برای کسانی که در مناطقی با آلودگی نوری بالا زندگی می کنند مفید است.
محققان افزودند قرار گرفتن در معرض نور در داخل خانه می تواند به همان اندازه مهم باشد. مردم باید قرار گرفتن در معرض نور آبی را که می تواند بر خواب تأثیر بگذارد محدود کنند و در خانه های خود دیمر نصب کنند.
ایندیان نوشت: آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است، یک اصطلاح چتر برای طیف وسیعی از شرایط که شامل از دست دادن عملکرد شناختی، از جمله تشکیل پلاک ها و ندول ها در مغز و پیری سریع برخی از نورون های دخیل در ذخیره سازی و پردازش حافظه است. . علائم اولیه شامل فراموشی است و با پیشرفت بیماری، بیماران به طور فزاینده ای گیج می شوند، راه خود را در اطراف مکان های آشنا گم می کنند و در برنامه ریزی و انجام کارهای ساده دچار مشکل می شوند.
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، بیش از 55 میلیون نفر در سراسر جهان تا سال 2023 از زوال عقل رنج خواهند برد و آلزایمر مسئول تقریباً 75 درصد این موارد است. تخمین زده می شود که بین سه تا نه میلیون هندی از این بیماری رنج می برند، این تعداد با افزایش سن جمعیت هند افزایش خواهد یافت.
به گزارش مدیکال نیوز، تحقیقات در مورد زوال عقل و عواملی که در توسعه آن نقش دارند با توجه به مسائل نوظهور در محیط زیست به تکامل خود ادامه می دهند. هنوز زود است که بگوییم آیا آلودگی نوری ممکن است به خطر زوال عقل کمک کند یا خیر. با این حال، ما می دانیم که ایجاد عادات خواب خوب مزایای سلامتی گسترده تری دارد.
محققان خاطرنشان کردند که مکانیسمهای بالقوه زیادی وجود دارد که از طریق آنها آلودگی نوری شبانه ممکن است بر بیماری آلزایمر تأثیر بگذارد و یکی از آنها نقش اختلال خواب است و تأثیری که میتواند بر فرآیندهای مغز داشته باشد، عامل مهمی است و باید در نظر ما در نظر گرفته شود. بدانید که خواب نقش مهمی در پاکسازی مغز از پروتئین مرتبط با بیماری آلزایمر، معروف به آمیلوئید بتا دارد. اگر خواب با چیزهایی مانند نور یا اختلال خواب درمان نشده مانند آپنه خواب مختل شود، توانایی مغز ما برای پاکسازی این پروتئین کاهش می یابد. علاوه بر این، کیفیت پایین خواب ممکن است تأثیر گستردهتری بر سایر عوامل خطر مانند افسردگی، سطح فعالیت بدنی و فشار خون بالا داشته باشد.
در بیماری آلزایمر، تاو و پروتئین دیگری به نام آمیلوئید بتا به صورت تودههای پیچیده و پلاک مانند که در مجموع به عنوان پلاک شناخته میشوند، ایجاد میشوند که باعث مرگ سلولهای مغز و کوچک شدن مغز میشود. این منجر به از دست دادن حافظه، تغییرات شخصیتی و مشکل در عملکرد روزانه می شود.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین