علائم بیماری پارکینسون چیست؟
علی قطبی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بیماری پارکینسون نوعی بیماری تحلیل برنده عصبی است و در این بیماری سلول های عصبی سیستم عصبی مرکزی اعم از مغز، نخاع و سایر اعصاب بدن از بین می روند. به دلایل مختلف و نمی تواند مانند قبل عمل کند. گاهی حتی توانایی های خود را به طور کامل از دست می دهند.
وی افزود: پارکینسون پس از آلزایمر دومین بیماری شایع در دسته بیماری های تهدید کننده و تخریب کننده سیستم عصبی است که یک بیماری مزمن محسوب می شود. این بیماری با گذشت زمان ایجاد می شود، علائم آن ظاهر می شود و حالت حمله ندارد، همچنین پارکینسون پیشرونده و تدریجی است و با گذشت زمان بر شدت بیماری افزوده می شود.
مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون با بیان اینکه علائم بیماری پارکینسون برای هر فردی می تواند متفاوت باشد، تصریح کرد: علائم اولیه این بیماری ممکن است خفیف بوده و مورد توجه قرار نگیرد، این علائم بیشتر از یک طرف بدن و معمولا از آن طرف شروع می شود. بدن باقی می ماند؛ لرزش دست ها، بازوها، پاها، فک یا سر، سفتی عضلات، کندی حرکت و اختلال در تعادل و هماهنگی که گاهی منجر به زمین خوردن می شود، از علائم اصلی پارکینسون هستند.
قطوبی با اشاره به اینکه بیماری پارکینسون دارای پنج مرحله است، ادامه داد: مرحله اول خفیف ترین نوع پارکینسون است و در این مرحله ممکن است علائمی وجود داشته باشد، اما آنقدر شدید نیست که در فعالیت های روزمره و سبک زندگی فرد اختلال ایجاد کند. مرحله دوم، نوع متوسط بیماری پارکینسون است و علائم آن بیشتر از مرحله اول قابل مشاهده خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله دوم بیماری علائمی مانند سفتی، لرزش و … بروز می کند لرزیدنوی گفت: مرحله سوم مرحله میانی پارکینسون است که نقطه عطف بزرگی در پیشرفت بیماری است و علائم زیادی مشابه علائم مرحله دوم وجود خواهد داشت. مرحله در این مرحله نیز وجود دارد، اگرچه بیماران در مرحله سوم از دست دادن تعادل بیشتر و کاهش رفلکس ها را تجربه خواهند کرد.
مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون افزود: استقلال بیماران مرحله سوم پارکینسون را از مرحله چهارم جدا می کند. در مرحله چهارم امکان ایستادن بدون کمک وجود ندارد و ممکن است بیمار بتواند حرکت کند واکر یا به نوع دیگری از وسایل کمکی نیاز دارید، بخش پنجم پیشرفته ترین مرحله بیماری پارکینسون است و سفتی پیشرفته در پاها نیز می تواند باعث توقف در هنگام ایستادن شود.
قتوبی خاطرنشان کرد: چنین فرآیندی باعث می شود که بیماران مرحله پنج نتوانند بایستند یا راه بروند و بیمار در این مرحله نیاز به ویلچر دارد و اغلب قادر به ایستادن بدون افتادن به تنهایی نیست و برای جلوگیری از زمین خوردن باید از بیمار مراقبت شود. برای شبانه روز کمک شود