راه اصلی انتقال بیماری های ویروسی / نقش عوامل میکروبی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا محبی با اشاره به اینکه با گرم شدن هوا بیماری های گوارشی در بین افراد جامعه رو به افزایش است، گفت: عوامل میکروبی نقش بسزایی در بروز بیماری های گوارشی دارند.
وی افزود: عفونت های باکتریایی و آلودگی مواد غذایی می تواند منجر به مسمومیت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عوامل ویروسی را عامل دیگر عفونت ها و بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش عنوان کرد و گفت: طیف وسیعی از ویروس ها می توانند باعث بیماری های گوارشی شوند که این ویروس ها به عنوان ویروس های گوارشی یا روده ای تعریف می شوند. .
محبی افزود: بخشی از آدنو ویروس ها می توانند منجر به بیماری های گوارشی شوند که از جمله آنها می توان به نقش روتاویروس و آسترا ویروس مهم ترین است.
وی در پاسخ به این سوال که ویروس های دستگاه گوارش در کدام مناطق بیشتر در گردش هستند، تصریح کرد: عفونت های دستگاه گوارش در نقاط مختلف دنیا دیده می شود و در سطح شهرها و روستاها کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست. این قانون وجود دارد و احتمال می رود در مناطق انواع مختلفی از آلودگی های ویروسی وجود داشته باشد، اما در مناطقی که جمعیت بیشتر و شرایط بهداشتی کمتری دارد یا در مکان هایی که دسترسی کمتری به آب سالم وجود دارد یا در مکان هایی که مواد غذایی وجود دارد. در شرایط ناسالم سرو و تهیه می شود، احتمال ابتلا به ویروس گوارشی بسیار بیشتر است.
این کارشناس ویروس شناسی به راه های پیشگیری از ویروس های گوارشی اشاره کرد و گفت: به طور کلی انتقال این ویروس ها از طریق دستگاه گوارش است یعنی مصرف آب یا غذای آلوده می تواند منجر به انتقال ویروس شود اما در عین حال آلوده، استفاده از توالت های عمومی (در صورت آلوده بودن این سرویس ها به ویروس و عدم شستشوی دست ها به درستی)، دستگیره های آلوده به ویروس و سایر مکان های آلوده، برای خود فرد و سایر افرادی که از این مکان ها استفاده می کنند، امکان انتقال عفونت را افزایش می دهد
محبی با بیان اینکه در این نوع بیماری های گوارشی انتقال از فرد به فرد نیز مطرح است، تاکید کرد: در افرادی که از بیمار مبتلا به ویروس گوارشی مراقبت می کنند، احتمال انتقال وجود دارد و باید همیشه دست های خود را بشویید. با آب و صابون با بهداشت کامل جلوگیری از انتقال
وی با تاکید بر نقش مهم آب و غذا در انتقال بیماری های ویروسی، رعایت اصول بهداشتی و شستن مکرر دست ها به ویژه در ملاء عام را مورد توجه قرار داد.