فواید مصرف دانه چیا چیست؟
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دانه چیا سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب است که فواید زیادی برای سلامت بدن دارد، به طوری که سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند، انرژی بدن را افزایش می دهد و به کنترل وزن کمک می کند. علاوه بر این، دانه های چیا به دلیل داشتن پروتئین فراوان و اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی تقویت کننده استخوان شناخته شده اند. همچنین کارشناسان معتقدند فیبر موجود در این ماده غذایی نقش حیاتی در کنترل سطح قند خون دارد و برای افراد دیابتی مفید است. مفید است.
دانه چیا با وجود اندازه کوچک، سرشار از پروتئین است و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است که بدن به آن نیاز دارد و نمی تواند به تنهایی تولید کند، بنابراین دانه چیا یک منبع پروتئین کامل و ایده آل برای گیاهخواران محسوب می شود. مصرف پروتئین برای ترمیم عضلات، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ضروری است.
علاوه بر این، دانه های چیا یکی از بهترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، این چربی های سالم به کاهش سطح کلسترول مضر، کاهش فشار خون و همچنین کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته کمک می کنند. این ماده غذایی سرشار از کلسیم، منیزیم و فسفر است که به بهبود سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کند و همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.
ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی های سالم موجود در دانه چیا به تثبیت قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مناسب است. همچنین اسیدهای چرب این غذا از سلامت چشم، کاهش التهاب و احتمال ابتلا به سندرم حمایت می کند. همچنین خشکی چشم را کاهش می دهد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در دانه چیا، مانند ویتامین E، با استرس اکسیداتیو مبارزه می کنند.