سلامت خانواده

با این ترفندها از شر بوی بد دهان خلاص شوید

دانشمندان دریافته اند که غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های پروبیوتیک ممکن است در از بین بردن بوی بد دهان مفید باشند. خوردن غذاهایی مانند ماست، نان خمیر ترش و سوپ میسو که سرشار از باکتری های پروبیوتیک هستند، می تواند راه حلی برای افرادی باشد که با بوی بد دهان دست و پنجه نرم می کنند که به آن هالیتوز نیز گفته می شود.

به گزارش بهداشت نیوز، دانشمندان بر روی شرکت کنندگانی که پروبیوتیک هایی مانند لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس روتری، استرپتوکوکوس سالیواریوس و ویسلا سیباریا را به شکل مکمل مصرف می کردند، مطالعه ای انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده نشان داد که این باکتری به کاهش سطح ترکیبات گوگرد فرار در دهان کمک می کند.

به گفته دانشمندان، ترکیبات فرار گوگرد عامل اصلی بوی بد دهان هستند و توسط باکتری های دهان در نتیجه مخلوط شدن باکتری ها و باقی مانده های غذا و همچنین بهداشت نامناسب دندان و لثه تولید می شوند. برای مبارزه با این مشکل، بسیاری از افراد به دهانشویه، جویدن آدامس، جرم گیری دندان و تراشیدن زبان روی می آورند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، با این حال، خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک ممکن است بوی بد دهان را در کوتاه مدت از بین ببرد. این مطالعه توسط دانشمندان مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری های دهان در دانشگاه سیچوان در چین انجام شد.

این مطالعه که در مجله BMJ Open منتشر شد، نشان داد که شدت بوی بد دهان یا امتیاز OLP که بوی بد دهان را در فواصل مختلف از دهان اندازه‌گیری می‌کند، در افرادی که پروبیوتیک دریافت کرده‌اند در مقایسه با افرادی که این پروبیوتیک را دریافت نکرده‌اند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

دکتر لانجیانگ لی، نویسنده این مطالعه گفت: پروبیوتیک ها ممکن است از تجزیه آمینو اسیدها و پروتئین ها توسط باکتری های بی هوازی در دهان جلوگیری کنند. این بررسی سیستماتیک و متاآنالیز نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است با کاهش غلظت ترکیبات سولفوریک فرار در کوتاه مدت بوی بد دهان را کاهش دهند، اما تأثیر قابل توجهی بر علل اصلی بوی بد دهان مانند پلاک و پوشش زبان وجود ندارد.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا