سلامت خانواده

۶ غذایی که کبد شما را از بین می برد

برخی از وظایف اصلی کبد شامل هضم غذا و تصفیه سموم از بدن است. شما باید سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که برای سلامت کبد مفید هستند و از غذاهایی که می توانند عملکرد آن را مختل کنند یا کار آن را سخت تر کنند اجتناب کنید.

در این گزارش به برخی از بدترین مواد غذایی برای کبد که باید به هر قیمتی از آنها پرهیز کنید اشاره شده است:

1. سیگار کشیدن
نه تنها سرطان ریه، بلکه سرطان کبد نیز با سیگار کشیدن مرتبط است. مواد شیمیایی سمی موجود در تنباکوی سیگار می تواند باعث التهاب و در نهایت سیروز شود. سیگار تولید سیتوکین ها را افزایش می دهد، مواد شیمیایی که باعث افزایش التهاب و آسیب به کبد می شود. استرس اکسیداتیو ناشی از دود سیگار بسیار زیاد است و به کبد فشار می آورد تا خون را سم زدایی کند و مواد شیمیایی مضر را در بدن آزاد کند و در نهایت منجر به سرطان کبد شود. سیگار خطر ابتلا به سرطان کبد (نوعی سرطان کبد) را در افراد مبتلا به هپاتیت B و C افزایش می دهد.

2. مصرف شکر
مصرف بیش از حد قند می تواند به کبد شما آسیب برساند. شکر خام و تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای شیرین مانند آب نبات، کلوچه، نوشابه و غیره یافت می شود باعث تجمع چربی می شود که می تواند منجر به بیماری کبد شود. قند بیش از حد می تواند به اندازه الکل برای کبد مضر باشد.

3. مصرف الکل
یکی از عوامل اصلی بیماری های کبدی است. هر مقدار مصرف الکل بر روی کبد تأثیر می گذارد. هنگامی که سعی می کند الکل را تجزیه کند، واکنش شیمیایی که رخ می دهد به سلول ها آسیب می رساند و منجر به التهاب، مرگ سلولی و فیبروز می شود. مصرف الکل منجر به سیروز کبدی می شود که می تواند عوارضی مانند استفراغ خون، یرقان، تجمع بیش از حد مایعات در بدن و سرطان کبد را به همراه داشته باشد. مصرف الکل باید به طور کامل قطع شود تا از مضرات آن جلوگیری شود.

4. آرد سفید
همیشه باید از خوردن غذاهای تهیه شده از آرد سفید خودداری کنید. بسیار فرآوری شده است، فاقد مواد معدنی ضروری، فیبر و ویتامین است و می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. از خوردن غذاهایی مانند پاستا، پیتزا، بیسکویت، نان و غیره خودداری کنید، در عوض، جایگزین های سالمی را برای کمک به سلامت کبد خود انتخاب کنید.

5. فست فود
فست فودها دارای محتوای چربی اشباع شده بالایی هستند و هضم آنها سخت است، غذاهایی مانند همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و غیره برای کبد مفید نیستند زیرا برای پردازش این غذاها باید سخت کار کند. علاوه بر کبد چرب، چربی های اشباع شده نیز می توانند کلسترول بد را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند.

6. گوشت قرمز
گوشت قرمز، سرشار از پروتئین، هضم برای کبد شما چالش برانگیز است. از آنجایی که تجزیه پروتئین برای کبد آسان نیست، تجمع بیش از حد پروتئین می تواند منجر به چندین مشکل مرتبط با کبد از جمله بیماری کبد چرب شود که می تواند به مغز و کلیه ها آسیب برساند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا