باکتری های سخت در مایکروویو زنده می مانند
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، باکتری ها می توانند در نشت نفت دریایی، زباله های پلاستیکی در اقیانوس ها، میادین صنعتی و حتی فضای داخلی ایستگاه فضایی بین المللی زنده بمانند و حتی رشد کنند.
اکنون، محققان باکتریهایی را یافتهاند که ممکن است با یکی از خطرناکترین مکانهای بالقوه کشنده قابل تصور سازگار باشند: اجاقهای مایکروویو.
محقق ارشد دانیل تورنت از موسسه داروین در پاترنا، اسپانیا، گفت: “نتایج ما نشان می دهد که مایکروویوهای خانگی میکروبیوم سازگارتری دارند، مشابه سطوح آشپزخانه، در حالی که مایکروویوهای آزمایشگاهی باکتری هایی را در خود جای می دهند که در برابر تشعشعات مقاوم تر هستند.”
برای این مطالعه، محققان نمونه های میکروبی را از 30 مایکروویو گرفتند که 10 مورد در آشپزخانه های یک خانواده، 10 مورد در فضاهای مشترک مانند کافه تریا و محل کار، و 10 مورد از آزمایشگاه های زیست شناسی مولکولی و میکروبیولوژی بود.
محققان این سویه ها را کشتند و توالی یابی ژنتیکی را روی میکروب ها انجام دادند و 747 گونه مختلف را در 24 خانواده باکتریایی شناسایی کردند.
آنها دریافتند که جوامع میکروبی معمولی بین مایکروویوهای خانگی و آنهایی که برای گرم کردن غذا در محل کار استفاده می شوند همپوشانی دارند. این باکتری ها مشابه باکتری هایی هستند که در سطوح معمولی آشپزخانه یافت می شوند.
تورنت گفت: “برخی از گونه های موجود در مایکروویوهای خانگی مانند کلبسیلا، انتروکوکوس و آئروموناس ممکن است برای سلامتی انسان خطرآفرین باشند.” با این حال، توجه به این نکته مهم است که جمعیت میکروبی موجود در اجاقهای مایکروویو در مقایسه با سایر سطوح معمول آشپزخانه، خطر منحصر به فرد یا افزایشیافتهای ندارد.
مایکروویوهای آزمایشگاهی بیشترین تنوع میکروب و مایکروویوهای خانگی کمترین تنوع را داشتند.
به گفته محققان، میکروبیوم موجود در امواج مایکروویو بسیار شبیه میکروب های موجود در صفحات خورشیدی است.
محققان این فرضیه را مطرح کردند که شوک حرارتی ثابت و تشعشعات الکترومغناطیسی تولید شده توسط پنلهای خورشیدی احتمالاً همان تأثیر امواج مایکروویو را بر روی باکتریها دارد و همه میکروبها به جز مقاومترین میکروبها را از بین میبرد.
تورنت در بیانیهای اعلام کرد: هم برای عموم مردم و هم برای پرسنل آزمایشگاه، توصیه میکنیم به طور منظم مایکروویو را با محلول سفیدکننده رقیق شده یا اسپری ضدعفونیکننده موجود در بازار ضدعفونی کنند. علاوه بر این، مهم است که سطوح داخلی را بعد از هر بار استفاده با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا بقایای آن پاک شود و فوراً نشت ها تمیز شوند تا از رشد باکتری جلوگیری شود.
تورنت خاطرنشان کرد: گونههای باکتریایی که میتوانند در امواج مایکروویو زنده بمانند ممکن است در فرآیندهای صنعتی که به میکروبهای مقاوم نیاز دارند مفید باشند.