کاهش فشارخون و خطرات قلبی با خوردن میوه و سبزیجات
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (سلامت جو) به نقل از هلث دی نیوز، نتایج آزمایش نشان داد افرادی که دو تا چهار فنجان میوه و سبزی را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کردند، فشار خون را کاهش داده و خطر ابتلا به آن را کاهش دادند. بیماری های قلبی و همچنین با بهبود سلامت کلیه مواجه شدند.
منیندر کاهلون، نویسنده ارشد این تحقیق و دانشیار دانشگاه تگزاس در آستین گفت: «این توصیه ما را مبنی بر اینکه میوهها و سبزیجات باید درمان اولیه برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا باشد، حمایت میکند، زیرا ما هر سه هدف سلامت کلیه را برآورده میکنیم.» ما می توانیم با میوه و سبزیجات فشار خون را کاهش دهیم و خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهیم.
به گفته محققان، پزشکان ابتدا باید از مردم بخواهند که میوه ها و سبزیجات بیشتری قبل از شروع داروهای فشار خون مصرف کنند.
دونالد وسون، محقق ارشد، دکتر و استاد طب داخلی در دانشگاه تگزاس توضیح داد: «مداخلات غذایی برای مدیریت بیماری مزمن اغلب توصیه نمیشوند و حتی کمتر اجرا میشوند، زیرا چالشهای زیادی در وادار کردن بیماران به اجرای آنها وجود دارد». با این حال، آنها موثر هستند و از کلیه و قلب محافظت می کنند.
وسون افزود: «ما باید تلاشهای خود را افزایش دهیم تا آنها را در مدیریت بیمار بگنجانیم و بهطور گستردهتر، رژیمهای غذایی سالم را برای جمعیتهایی که در معرض خطر بیماریهای کلیوی و قلبی عروقی هستند قابل دسترستر کنیم».
وسون گفت: «این کارآزمایی بالینی بر اساس مطالعات قبلی انجام شده است که نشان میدهد رژیمهای غذایی سرشار از پروتئین حیوانی باعث افزایش سطح اسید خون و سلامت کلیهها میشود، زیرا این اندام بیش از حد کار میکند تا این اسیدها را از خون فیلتر کند.» او صدمه می بیند.”
او توضیح داد: «ما فرض کردیم که یکی از راههایی که میوهها و سبزیجات هم برای کلیهها و هم برای قلب سالم هستند، این است که میزان اسید موجود در رژیم غذایی و در نتیجه میزان اسیدی را که کلیهها باید دفع کنند، کاهش میدهند.» می دهند.”
برای این کارآزمایی، محققان گروهی متشکل از 153 بیمار مبتلا به فشار خون بالا و سطح اسید خون بسیار بالا را به سه گروه تقسیم کردند.
یک گروه میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کردند، گروهی دیگر روزانه دو قرص بی کربنات سدیم مصرف کردند و گروه سوم مراقبت های استاندارد را دنبال کردند.
گروه بی کربنات سدیم از سلامت کلیه بهتری نسبت به گروه کنترل برخوردار بود، اما از مزایای فشار خون و سلامت قلب گروه میوه و سبزیجات برخوردار نبود.
علاوه بر این، افرادی که میوه و سبزیجات بیشتری میخوردند، به دوز کمتری از داروهای فشار خون نیاز داشتند.