شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف 1402 اعلام شد
به گزارش گروه اجتماعی سلامت پرس ، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای به معاونت های بهداشتی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور دستورالعمل بهداشتی برگزاری را ابلاغ کرد. مراسم اعتکاف در سال 1402. در این دستورالعمل توصیه شده است که مراسم اعتکاف در مساجدی برگزار شود که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسبی هستند و افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند در مراسم و مجالس شرکت نکنند و از ماسک استفاده نکنند. رعایت فاصله
با توجه به اینکه مدیریت صحیح مراسم، رعایت دستورالعمل ها و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور حفظ و ارتقای سلامت جامعه که یکی از وظایف نظام سلامت است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، لذا موارد ذیل توصیه ها از مفاد مهم این سیاست است که با توجه به شیوع بیماری های تنفسی در دستور کار قرار گرفته است.
- تشریفات باید در مساجدی برگزار شود که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسب باشند.
- تهویه مناسب برای جلوگیری از بیماری های تنفسی ضروری است.
- توصیه می شود افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند با رعایت فاصله در مراسم و مجالس شرکت نکنند و از ماسک استفاده نکنند.
- برای افراد پرخطر و مبتلایان به بیماری های زمینه ای توصیه می شود به طور دائم و همیشه از ماسک استفاده کنند. رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
- فرش های محل برگزاری مراسم باید قبل از مراسم تمیز و ضدعفونی شود.
- ظروف زباله و کیسه های زباله به تعداد کافی در حیاط مسجد و در سرویس بهداشتی و وضو و وضوخانه قرار داده شود.
- وسایل مورد نیاز برای استراحت از قبیل پتو، بالش و ملحفه را زائران به همراه داشته باشند.
- سرویس های بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و باید به طور مستمر نظافت، شستشو و ضدعفونی شوند.
- پوستر آموزش شستن دست ها در محل وضو نصب شود.
- وجود مایع صابون در توالت و وضو مساجد برای تمامی سکوهای شستشو الزامی است.
- ضدعفونی محل و سطوح مشترک از جمله دسته صندلی و میکروفون باید با مواد ضدعفونی کننده مناسب انجام شود.
- محل آبخوری باید روزانه با مواد ضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی شود و از آبخوری های عمومی جمع آوری شود.
- ورود افراد مختلف به ابذرخانه حرام است و نباید از ابذرخانه برای وضو گرفتن استفاده کرد.
- توزیع غذا در کمترین زمان قبل از دو ساعت پس از پخت و به صورت گرم و با بسته بندی بهداشتی برای یک نفر انجام شود.
- از نگهداری غذای پخته شده در دمای اتاق به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری کنید.
- در صورت نیاز به نگهداری بیش از دو ساعت، غذای پخته شده در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد یا بالای 63 درجه سانتیگراد باید روی شمع گازی قرار داده شود تا دمای غذا به زیر 63 درجه سانتیگراد نرسد.
- مواد غذایی و نوشیدنی های توزیع شده باید بسته بندی شوند.
- نوشیدنی و چای را در لیوان های مشترک توزیع نکنید.
- بهتر است از قاشق، چنگال و لیوان شخصی استفاده کنید و در صورت استفاده از قاشق، چنگال و لیوان یکبار مصرف از ظروف یکبار مصرف مناسب و قابل تجزیه استفاده کنید.
- آب بسته بندی شده با مجوز قانونی و تاریخ انقضا مجاز به توزیع به مقدار کافی می باشد.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در فنجان های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
- از بسته بندی و توزیع مواد غذایی در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و فومی نامناسب خودداری کنید.
- سبزیجات و میوه ها را بدون ضدعفونی توزیع نکنید.
- قبل از مصرف میوه ها را به دقت با آب تمیز بشویید و حتما پوست آن ها را جدا کنید.
- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت چهار مرحله سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می شود از سالادها و سبزیجات بسته بندی شده دارای مجوز ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
- کلیه افرادی که مشغول خدمت رسانی به گوشه نشینان هستند به ویژه افرادی که در تهیه و توزیع غذا فعالیت می کنند با رعایت کامل نکات بهداشتی در حین خدمت از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنند.
- رعایت عدم استعمال دخانیات در محل برگزاری مراسم به دلیل تأثیر آن در تضعیف سیستم ایمنی و مستعد ابتلا به ویروس در افراد الزامی است.
- نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماری های تنفسی توسط مجری مراسم انجام شود.
- زائران از قرآن و دعا، مهر، سجاده، تسبیح و چادر به صورت شخصی استفاده کنند.
- کلیه اقلام عمومی مانند مهر، تسبیح، کتاب دعا، میز و صندلی سالمندان، عبای عمومی و چادر و… جمع آوری شود.
انتهای پیام/