هشدار مهم دیابت به پسران
به گزارش سلامت نیوز، مصرف روزانه نوشابه های شیرین با افزایش 34 درصدی مقاومت به انسولین در پسران همراه است.
سلامت نیوز در خبری نوشت: یافته های تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف نوشیدنی های شیرین و آب میوه های غلیظ در دوران کودکی و نوجوانی ممکن است خطر ابتلا به دیابت را در پسران افزایش دهد.
مطالعه ای روی حدود 500 کودک در ایالت ماساچوست در ایالات متحده نشان داد که مصرف منظم نوشیدنی های شیرین و آب میوه های غلیظ در دوران کودکی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در پسران نسبت به دختران مرتبط است.
این یافته ها که در کنفرانس اخیر انجمن قلب آمریکا ارائه شد، شواهدی را برای ارتباط بین مصرف نوشیدنی های حاوی قند افزوده و خطر طولانی مدت دیابت نوع 2 در بزرگسالان جوان تقویت می کند.
Soren Harnois-LeBlanc، نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: متخصصان بهداشت باید به بیماران جوان و والدین آنها در مورد نوشیدنیهای شیرین و آب میوهها در هنگام بحث در مورد عادات غذایی سالم هشدار دهند.
دو نفر از هر سه کودک و نوجوان در آمریکا حداقل یک نوشیدنی شیرین مانند نوشابه، لیموناد یا نوشیدنی انرژی زا مصرف می کنند.
مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین نه تنها ممکن است منجر به افزایش وزن و پوسیدگی دندان شود، بلکه خطر بیماری قلبی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را نیز افزایش می دهد.
در مطالعه جدید، دانشمندان به بررسی کودکان متولد شده از زنان باردار پرداختند که بخشی از پروژه ویوا بودند، مطالعه ای در شرق ماساچوست که در سال 1999 آغاز شد و هنوز ادامه دارد. محققان می خواستند ببینند آیا نوشیدن نوشیدنی های شیرین، به ویژه آب میوه های 100٪ طبیعی، با علائم دیابت نوع 2 مرتبط است یا خیر.
آنها میانگین مصرف نوشیدنی های شیرین، آب میوه های 100٪ طبیعی و میوه های تازه را در دوران کودکی و نوجوانی تخمین زدند و ارتباط احتمالی آنها را با علائم دیابت نوع 2 مانند مقاومت به انسولین و سطح گلوکز ناشتا و مولکول هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در خون ارزیابی کردند. انجام دادند
دانشمندان دریافتند که مصرف روزانه حدود 8 اونس (227 میلی لیتر) نوشیدنی های شیرین در دوران کودکی و نوجوانی باعث افزایش 34 درصدی مقاومت به انسولین در پسران می شود.
Penny M. Chris-Etherton، یکی از اعضای کمیته تغذیه انجمن قلب آمریکا، گفت: “آنچه قابل توجه است این است که بسیاری از شاخص های خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در پسران در سنین پایین افزایش یافته است.”
محققان خاطرنشان کردند که به نظر نمی رسد مصرف میوه های تازه در این دوره از زندگی تاثیری بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در دختران یا پسران داشته باشد.
دکتر Harnois-LeBlanc گفت: “رژیم غذایی و سلامت قلبی متابولیک پیچیده هستند و بسیاری از عوامل در طول زمان تغییر می کنند و به روش های مختلف بر هم اثر می گذارند، و این مطالعه نشان دهنده یک قطعه کوچک از پازل است.”
محققان هشدار دادند اگرچه مطالعه جدید ارتباطی بین مصرف منظم نوشیدنی های شیرین و آب میوه و دیابت پیدا کرد، اما نمی تواند ثابت کند که این نوشیدنی ها باعث این بیماری شده اند.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین