سلامت خانواده

غذاهای مفید برای پیشگیری از آرتروز زانو

به گزارش خبرآنلاین، یکی از جراحی های رایج این روزها، تعویض مفصل زانو به دلیل «آرتروز» است که با یک سری اقدامات به ویژه مصرف برخی مواد غذایی می توان خطر آن را کاهش داد.

ایسنا در گزارشی نوشت: آرتروز زانو شایع ترین مشکل اسکلتی است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان گرفتار می کند. در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب می کند و به دنبال این تخریب استخوان زیرین تغییر شکل می دهد. آرتروز زانو می تواند باعث درد، سفتی و تورم شود. در برخی موارد باعث کاهش عملکرد و ناتوانی فرد می شود. به همین دلیل پیشگیری و کنترل آرتروز زانو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کنترل وزن و پیروی از یک رژیم غذایی سالم علاوه بر جلوگیری از بروز آرتروز می تواند به تسکین التهاب و درد این بیماران کمک کند.

اهمیت کنترل وزن

حفظ وزن مناسب مهمترین عامل برای مدیریت و کاهش خطر آرتریت زانو است. اضافه وزن به زانو فشار بیشتری وارد می کند و منجر به تشدید درد و التهاب می شود. همچنین بافت چربی اضافی در بدن باعث تولید هورمون ها و مواد شیمیایی می شود که می تواند سطح التهاب را افزایش دهد. بنابراین کاهش حداقل 10 درصد وزن بدن در افراد چاق و دارای اضافه وزن می تواند بسیار کمک کننده باشد.

چه غذاهایی مفید هستند؟

منابع غذایی حاوی ویتامین C و K؛ این ویتامین ها از طریق نقشی که در ساخت استخوان ها و غضروف دارند می توانند بر آرتروز تأثیر بگذارند. منابع غذایی حاوی ویتامین K و C شامل بیشتر میوه ها، به ویژه پرتقال، توت فرنگی، کیوی و سبزیجات برگ سبز مانند بروکلی، اسفناج و کلم است.

زیتون و روغن زیتون؛ اسید اولئیک و اولئوکانتال موجود در زیتون دارای فعالیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند که می تواند به بهبود کنترل آرتریت زانو کمک کند.

غذاهای غنی از امگا 3 به خصوص ماهی سالمون و ساردین، گردو و دانه های کتان منابع غذایی مهم امگا 3 هستند. مطالعات نشان داده است افرادی که دو بار در هفته ماهی می خورند کمتر مستعد ابتلا به آرتروز هستند.

شیر و لبنیات آنها منبعی غنی از کلسیم، پروتئین، فسفر و سایر مواد مغذی هستند که نقش مهمی در سلامت استخوان و مفاصل دارند. مطالعات نشان داده است که پیشرفت آرتروز زانو در افرادی که لبنیات کم چرب مصرف می کنند کمتر از سایر افراد است.

رژیم غذایی سرشار از فیبر این منجر به افزایش جمعیت باکتری های مفید روده می شود که موادی را تولید می کنند که سطح التهاب را در سراسر بدن کاهش می دهد. میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل، مانند نان تهیه شده از آرد سبوس دار یا سبوس دار، منابع غنی فیبر هستند.

از کدام غذاها باید پرهیز کرد؟

غذاهای فراوری شده مانند غذاهای کنسرو شده، انواع گوشت های فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس) و سوپ های نیمه آماده و غیره حاوی مقادیر زیادی نمک و مواد افزودنی مانند مونوسدیم گلوتامات هستند که می تواند منجر به تشدید درد و التهاب در ناحیه شود. مفاصل

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ چربی های ناسالم مانند اسیدهای چرب اشباع و ترانس؛ این اسیدهای چرب معمولاً در روغن‌های جامد، کره گیاهی و روغن‌های قنادی یافت می‌شوند.

مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به افزایش ترشح عوامل التهابی در بدن می شود. بنابراین توصیه می شود به جای گوشت قرمز از گوشت سفید (مانند مرغ و ماهی) استفاده شود.

نوشیدنی ها و مواد غذایی با قند بالا; مطالعات نشان داده است که غذاها و نوشیدنی های حاوی قند بالا (مانند کیک، آب نبات، شکلات، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های انرژی زا) می توانند با سرکوب فرآیندهای ضد التهابی در تشدید التهاب در بدن نقش داشته باشند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا