سلامت خانواده

علت مرگ سالانه یک میلیون نفر در جهان

به گزارش خبرآنلاین، رئیس اداره مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت با بیان اینکه گروه های پرخطر «پاشنه آشیل» رفع هپاتیت در کشور هستند، گفت: اگر روند رفع هپاتیت ادامه پیدا کند. با کیفیت فعلی، اهداف در دو یا سه سال آینده محقق خواهد شد. از شر هپاتیت خلاص می شویم.

دکتر رشید رمضانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه روز ششم مرداد ماه به عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی هر ساله شعاری را برای روز جهانی هپاتیت انتخاب می کند و شعار امسال این است: «زمان عمل است. بیا”. “زمان عمل است” انتخاب شده است. هدف از شعار امسال این است که همه کشورهای جهان برای مقابله با هپاتیت اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با اشاره به وضعیت شیوع هپاتیت در جهان خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد 198 کشور برای رفع بیماری هپاتیت اقداماتی انجام داده اند و در این مسیر قرار دارند. هدف از روز جهانی هپاتیت حذف هپاتیت C و کنترل هپاتیت B است.

304 میلیون نفر در جهان به هپاتیت مبتلا هستند

رئیس اداره مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت گفت: سازمان جهانی بهداشت آمار مربوط به هپاتیت را منتشر می کند. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، میزان ابتلا به هپاتیت B و C در سال گذشته 354 میلیون نفر است که از این تعداد 296 میلیون نفر به هپاتیت B و 58 میلیون نفر به هپاتیت C مبتلا هستند.

رمضانی ادامه داد: تعداد مبتلایان به هپاتیت در سال 2024 نسبت به سال گذشته کمتر است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2024، 304 میلیون نفر به هپاتیت B و C مبتلا هستند که از این تعداد 50 میلیون نفر به هپاتیت C و 254 میلیون نفر به هپاتیت B مبتلا هستند.

مرگ سالانه بیش از یک میلیون نفر به دلیل هپاتیت

وی درباره میزان مرگ و میر ناشی از هپاتیت گفت: سالانه حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در دنیا بر اثر هپاتیت B و C جان خود را از دست می دهند که طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در هر 30 ثانیه یک نفر بر اثر هپاتیت جان خود را از دست می دهد.

رمضانی با اشاره به مرگ یک میلیون و 200 هزار نفر در دنیا بر اثر هپاتیت گفت: چرا آمار مرگ و میر ناشی از هپاتیت بالاست؟ من پیشنهاد می کنم هر نوزاد ایرانی در بدو تولد واکسن هپاتیت B دریافت کند، اما میزان تزریق واکسن هپاتیت B در بدو تولد در دنیا پایین است. برآوردها نشان می دهد که تنها 45 درصد از نوزادان در جهان واکسن هپاتیت B را در بدو تولد دریافت می کنند.

واکسیناسیون هپاتیت برای 35 میلیون نوزاد ایرانی تاکنون

رئیس اداره مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت ادامه داد: به جرات می توان گفت که همه نوزادان ایرانی واکسن هپاتیت B را دریافت می کنند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، 35 میلیون نوزاد ایرانی که از سال 68 متولد شده اند واکسن هپاتیت B دریافت کرده اند. تزریق واکسن هپاتیت B به نوزادان در بدو تولد یکی از افتخارات وزارت بهداشت و جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به گروه های پرخطر هپاتیت گفت: گروه های پرخطر در کشور وجود دارد که جمعیت آن ها حدود 6 میلیون نفر است. علاوه بر نوزادان، گروه های پرخطر نیز واکسن هپاتیت دریافت کرده اند. بر این اساس بیش از 40 میلیون نفر در کشور واکسن هپاتیت B دریافت کرده اند. ایران بخشی از منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی است و تزریق بیش از 40 میلیون دوز واکسن هپاتیت B در این منطقه بی نظیر تلقی می شود.

طبقه بندی کشورها بر اساس هپاتیت

ایران در گروه کشورهای با شیوع بسیار کم هپاتیت قرار دارد

رمضانی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت کشورها را در رابطه با بیماری هپاتیت به چند دسته تقسیم کرده است، خاطرنشان کرد: برخی کشورها از شیوع بسیار بالایی برخوردار هستند به گونه ای که میزان شیوع در این کشورها بیش از هشت درصد است. برخی از کشورها نیز شیوع «متوسط»، «کم» و «بسیار کم» دارند ایران در زمره کشورهایی با شیوع بسیار کم محسوب می شود.

وی درباره شیوع هپاتیت B و C توضیح داد: روند شیوع هپاتیت رو به کاهش است. به گونه ای که کمتر از یک درصد جمعیت کشور به هپاتیت مزمن B و کمتر از 0.2 (دو دهم) درصد به هپاتیت مزمن C مبتلا هستند.

رئیس اداره مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت درباره میزان مرگ و میر ناشی از هپاتیت در کشور گفت: میزان مرگ و میر ناشی از هپاتیت B و C و همچنین شیوع این بیماری رو به کاهش است و در یک وضعیت مطلوب

“جمعیت های کلیدی” در معرض خطر هپاتیت

رمضانی با بیان اینکه با وجود اینکه از نظر شیوع و کاهش مرگ و میر ناشی از هپاتیت در وضعیت مطلوبی قرار داریم، افزود: در عین حال گروه های پرخطری در جامعه وجود دارند که جزو گروه آشیل محسوب می شوند. “پاشنه” کنترل هپاتیت در ایران. بررسی ها نشان می دهد که شیوع هپاتیت در بین افراد عادی وجود ندارد و این بیماری در گروه های پرخطر که به «جمعیت های کلیدی» معروف هستند شایع است.

وی در مورد جمعیت های کلیدی توضیح داد: زندانیان، افراد دارای رفتارهای جنسی پرخطر، افرادی که مواد مخدر تزریقی یا استنشاقی می کنند جزو گروه های پرخطر هپاتیت B و C هستند. سازمان جهانی بهداشت معتقد است که اگر وزارت بهداشت بتواند «فعال شود». تشخیص” در گروه های پرخطر فعال تر از گذشته، برنامه کوتاه مدت می تواند مانند مصر هپاتیت را از بین ببرد.

تشخیص هپاتیت “فعال” و “غیر فعال” در کشور

رمضانی درباره دستورالعمل معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای رفع بیماری هپاتیت گفت: دستورالعملی به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارسال شده و نسخه جدید این دستورالعمل در حال ویرایش است. وزارت بهداشت به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده است تا «تشخیص بیماری‌های فعال» و «تشخیص غیرفعال بیماری» را برای رفع هپاتیت در دستور کار قرار دهند.

رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت درباره انتقال غیرفعال توضیح داد: به عنوان مثال اگر زنان باردار، افراد دارای سابقه رفتارهای پرخطر، افراد با سابقه تزریق مواد مخدر به مراکز درمانی، دانشگاه ها مراجعه کنند. علوم پزشکی می تواند با رضایت فرد مراجعه کننده از کیت برای شناسایی فرد احتمالی مبتلا به هپاتیت استفاده کند. کیت های تشخیص سریع هپاتیت به اندازه کافی در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.

وی درباره تشخیص فعال بیماری نیز اظهار داشت: کارکنان بهداشتی و درمانی با مراجعه به اماکنی مانند زندان که احتمال شیوع هپاتیت وجود دارد، گروه های پرخطر و معتادان متجاهر را شناسایی و بیماران هپاتیتی را با استفاده از کیت های تشخیص سریع شناسایی می کنند.

درمان رایگان هپاتیت C

رمضانی با بیان اینکه درمان هپاتیت B برای گروه های پرخطر رایگان است، گفت: چون این احتمال وجود دارد که گروه های پرخطر نتوانند هزینه درمان هپاتیت B را پرداخت کنند، درمان این بیماری را برای گروه های پرخطر رایگان کرده ایم. همچنین درمان هپاتیت C به صورت رایگان انجام می شود و ایران اولین کشوری است که این بیماری را به صورت رایگان درمان می کند. توزیع داروی درمان هپاتیت C در سطح دانشگاه های علوم پزشکی انجام شده است.

تلاش برای از بین بردن هپاتیت

وی ادامه داد: برخی از دانشگاه های علوم پزشکی برای هپاتیت B داروی مازاد دارند که از تمامی افرادی که رفتار پرخطر داشته و یا از ابتلا به هپاتیت مطمئن هستند تقاضا دارم با استفاده از کیت های تشخیص مولکولی و تشخیص مولکولی به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از بیماری خود مطمئن شوند. درمان را انجام دهد

گروه های پرخطر پاشنه آشیل حذف هپاتیت از کشور هستند

رئیس اداره مبارزه و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت گفت: باز هم تاکید می کنم که گروه های پرخطر پاشنه آشیل کنترل و رفع هپاتیت هستند. وزارت بهداشت فعالیت خود را در رابطه با گروه های پرخطر افزایش داده و در این راستا دانشگاه های علوم پزشکی را تجهیز کرده ایم. هدف از تجهیز دانشگاه های علوم پزشکی در برابر هپاتیت این است که هر دانشگاه بتواند سالانه 1000 بیمار هپاتیت را شناسایی کند. اگر بتوانیم برنامه ها و اقدامات درست را انجام دهیم، می توانیم هپاتیت را قبل از «زمان پایان» از بین ببریم. زمان پایانی مربوط به سال 2030 است که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان آخرین فرصت برای از بین بردن هپاتیت انتخاب کرده است.

تست تشخیص هپاتیت برای گروه های پرخطر که توسط پزشکان عمومی تجویز می شود

وی درباره اهداف رفع هپاتیت در کشور نیز گفت: هدف از رفع هپاتیت شناسایی 90 درصد بیماران و دستیابی به کاهش 65 درصدی مرگ و میر است. وزارت بهداشت تمامی تمهیدات لازم را برای تحقق اهداف رفع هپاتیت فراهم کرده است که شامل تهیه تجهیزات و آموزش پزشکان عمومی می شود. طبق توافق وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه از پزشکان عمومی خواسته ایم برای گروه های پرخطر آزمایش های تشخیص مولکولی تجویز کنند. اگر روند فعلی حذف هپاتیت با کیفیت فعلی ادامه یابد، تا دو سه سال آینده به اهداف رفع هپاتیت خواهیم رسید.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا